Chokladtryfflar rullade i Vahlrona

Publicerat: 2010-12-25 Kl: 01:02:03 | I kategori: Choklad


30 tryfflar

  • 250 g kvalitéschoklad
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 1 msk smör
  • 1 dl kakao att rulla tryfflarna i (gärna Vahlrona)

Koka upp grädde, honung & salt, ta av kastrullen från plattan. Rör sedan ner chokladen tills smeten blivit blank. Rör ner smöret. Häll smeten i en form & låt stelna i kylskåp. Ta ut kulor med en tesked eller ett kuljärn & rulla i kvalitétskakao. Låt stå svalt, gärna i 18 grader. Tryfflarna håller sig färska ca. 3 veckor.

Dessa tryfflar är mäktiga & passar bra till en kopp kryddigt chaite eller en kopp kaffe.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0