Apelsinstrassburgare med chokladkräm

Publicerat: 2010-12-05 Kl: 19:08:32 | I kategori: Småkakor


 

10 dubbla kakor

  • 250 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 apelsin, rivet skal
Chokladkräm
  • 1 1/2 dl grädde
  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 1 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl, lite i taget och rör kraftigt mellan tillsatserna. Riv skalet av en apelsin & rör ner det. Fyll smeten i en kakspruta alt. sprits & spritsa ut 20 längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Chokladkräm

Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna i rumstemperatur, jag skyndade på det hela med hjälp av kylskåpet.

Montering

När kakorna svalnat och chokladkrämen stelnat, bred chokladkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resten. Förvara svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0