Pannacotta med hallonsås

Publicerat: 2011-08-06 Kl: 22:00:46 | I kategori: Desserter


Visste ni att pannacotta betyder ordagrant kokt grädde (panna betyder grädde) på italienska och rätten kommer från landskapet Piemonte i Norditalien.

4-6 personer

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten medans du gör i ordning gräddblandningen.

Snitta vaniljstången & gröp ur fröna, lägg allt i en kastrull inkl stången. Häll över grädde & socker. Låt koka upp & puttra i 1-2 minuter. Tag kastrullen från plattan (viktigt, det får inte koka när du rör ner gelatinet). Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i gräddblandningen tills bladen löses upp. Sila bort eventuella bitar från vaniljstången & häll upp i serveringsglas. Låt stelna 3-4 timmar i kylskåp. Denna dessert kan med fördel göras dagen innan om man vill. Servera med valfri frukt eller bär.

Lyxigt & enkelt!





Kommentarer
Postat av: Emmelie Johansson

Otroligt fina bilder!

2011-08-10 @ 21:01:45
URL: http://sweetfactory.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0