Iskall jordgubbssoppa

Publicerat: 2011-07-31 Kl: 22:06:25 | I kategori: Desserter


Igår kom vi hem från Norge hela familjen. Vi har haft många riktiga lata dagar blandat med norska specialiteter. Det blev inte så mycket bakning, så även där låg jag på latsidan. Men oj så jag saknat att få stå i köket & svänga ihop härliga desserter.

Denna iskalla jorgubbssoppa slängde jag ihop på två röda & serverade med en kula krämig vaniljglass en varm sommarkväll. Tror även det kan bli ännu godare med chokladbitar i vaniljglassen.

6 portioner

  • 1 kg färska jorgubbar
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
Koka upp vatten, socker & vaniljstång i en liten kastrull. Låt sjuda någon minut tills allt socker har smält, ställ åt sidan. Skölj, rensa & skär jordgubbarna i bitar. Mixa jordgubbarna & sockerblandningen med en stavmixer eller i en matberedare till en slät smet, häll gärna smeten genom en sil. Ställ blandningen 30 minuter i frysen så den blir iskall innan du häller upp soppan i djupa tallrikar. Servera med glass & lite jordgubbar som pynt.

 


Kommentarer
Postat av: Sara

Åh vad gott det låter :)

2011-08-01 @ 05:33:21
URL: http://saaraaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0