Banoffe pie

Publicerat: 2011-03-19 Kl: 17:13:16 | I kategori: Paj


1 pajform

  • 200 g digestivekex
  • 150 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 4 st skivade bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • Mjölkchoklad till dekoration

Dulce de leche får man om man kokar kondenserad mjölk i 3 timmar. Ta bort pappret runt konserven & lägg i en stor kastrull. Fyll upp med vatten tills den täcker burken & koka på medelvärme i 3 timmar.

Under tiden mixar du digestivekexen & blandar med smält smör. Tryck ut smeten i en pajform & ställ kallt.

Bre dulce de leche över smulblandningen & lägg bananskivor över.

Vispa grädden & spritsa/bre den över bananerna, toppa med riven choklad.

Låt stå kallt en stund innan du serverar denna supersöta efterrätt

 


Kommentarer
Postat av: Catrin

mums!

2011-03-20 @ 14:31:47
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: Amanda

detta recept kommer jag definitivt testa någon gång :))

2011-04-07 @ 15:36:57
URL: http://hurtigh.blogg.se/
Postat av: Beatrice Bäckstrand

Åh, vilket underbart recept!

Detta kommer jag absolut testa, snart!

2011-11-15 @ 22:06:02
URL: http://beabus87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0