Hallonrutor med glasyrtäcke

Publicerat: 2011-03-17 Kl: 18:52:36 | I kategori: Mjuka kakor





30 bitar

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 200 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2-4 dl frysta hallon

Glasyr

  • 200 g cream cheese
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Kokos till glasyren
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna. Vispa ägg & socker pösigt en en skål. Smält smöret & låt svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl & bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen. Tillsätt mjölken & vispa till en jämn smet. Häll smeten i långpannan & häll över de frysta hallonen. Grädda i ca. 25 minuter.  Låt den kallna.

Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyen över kakan & strö på riven kokos. Skär kakan i bitar.

Kommentarer
Postat av: Ida - Ny läsare

Hej, dom här kakorna ser ju galet härligt ut!

En liten fundering bara, hur fick du glasyren så rosa? :)

2011-04-06 @ 19:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0