Red velvet cupcake
Publicerat: 2011-10-05 Kl: 20:47:40 | I kategori: CupcakesRed velvet cake härstammar från den amerikanska Södern. Kakans röda färg berodde från början på en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, vinäger och kakao blandades.
12 cupcakes
- 60 g rumsvarmt smör
- 150 g socker
- 1 ägg
- 10 g kakao
- 1 1/2 msk röd hushållsfärg
- 1/2 tsk vaniljessens
- 1 1/4 dl filmjölk
- 150 g mjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
Vispa samman smör & socker med elvisp tills smeten är lätt & fluffig. Tillsätt ägget & vispa jämnt. Blanda kakao, hushållsfärg & vaniljessens i en egen skål till en slät massa. Tillsätt blandningen i smörblandningen & vispa ihop allt. Häll långsamt i hälften av filmjölken medans du vispar på låg hastighet. Sikta i hälften av mjölet & vispa jämnt. Häll sedan i resten av filmjölken & vispa. Sen tar du i resten av mjölet & vispar. Vispa ner salt, bikarbonat & vitvinsvinäger & vispa allt i några minuter.
Skeda upp smeten i formar 2/3 & grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Prova med en provsticka, det ska inte fastna något på stickan. Låt svalna på galler.
Cream cheese glasyr:
- 300 g florsocker
- 50 g rumsvarmt smör
- 125 g naturell färskost
Spritsa eller bre på cupcaksen när dom har svalnat ordentligt.
Kommentarer
Postat av: Emelie
Fina! Vilken kamera använder du? själv har jag en nikon d3000 :)
Postat av: Anna
Jag är helt tokigt i red velvet cupcakes!
Postat av: lolloann
hihi nu blir det baka av! :D
Trackback