Semifreddo med hallon & lakrits

Publicerat: 2013-07-05 Kl: 06:39:00 | I kategori: Allmänt


 
Gjorde en sån sjukt god & krämig semifreddo, en variant av glass där man inte rör den under frysning. Men ändå  är den lik glass i konsistensen. 
 
4 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång eller 1/2 dl äkta vaniljpulver
4 dl grädde
20 karameller av turkisk peber
1-2 dl frysta hallon
 
Krossade karameller, hallon & maränger till servering
 
Krossa karamellerna i en mixer eller för hand i en mortel. Separera äggulorna från vitorna, se till så det inte kommer någon äggula bland vitorna. Vispa gulorna med hälften av sockret och fröna från vaniljstången till en vit och porös smet. Vänd ner karamellkrosset & de frysta hallonen. Vispa grädden fluffig och rör ner försiktigt med en slickepott för att behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Vispa sist äggvitorna med resten av sockret till ett fast skum & rör även ner detta. Häll smeten i en form och frys den i minst 4 timmar, gör den gärna kvällen innan. Ta ut formen ca 15 min innan servering & förvara i kylskåp. Glassen ska vara mjuk när du serverar den.
Toppa med karameller, färska hallon & maränger
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0