Chunkey Monkey semifreddo

Publicerat: 2010-10-30 Kl: 08:45:15 | I kategori: Glass/Fryst | 4 kommentarer


1 form/8 portioner

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 färsk vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 gram valnötter (valfritt)
  • 3 mogna bananer
  • 150 gram mörk choklad


Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna helt. Separera äggulorna från vitorna, se till så det inte kommer någon äggula bland vitorna. Vispa gulorna med hälften av sockret och fröna från vaniljstången till en vit och porös smet. Vispa grädden fluffig och rör ner två hackade och en mosad banan. Vänd ner banangrädden i äggsmeten. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett fast skum. Vänd ner skummet i den andra smeten. Hacka choklad och nötter grovt och rör ner. Häll smeten i en form och frys den i minst 4 timmar, gör den gärna kvällen innan. Ta ut formen ca 30-40 minuter innan servering & förvara i kylskåp. Glassen ska vara mjuk när du serverar den.

Visste ni att semifreddo betyder just halvfryst på Italienska?

Middag hos Zallin

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:45:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ikväll är vi bortbjudna på middag & jag "fick" äran att ta med mig desserten...

Tänkte att choklad & banan slår väl aldrig fel? Inte här hemma iaf.

Prövar ett nytt recept på kladdkaka & ska göra en semifreddo (italiensk glass) med smak av vanilj, hackad choklad & bananbitar. En chunky monkey fast utan valnötter :P. Återkommer med recept & kanske någon bild om det blev gott!

kladdkaka med chokladbitar

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:22:53 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer








1 kaka


  • 75 g smör
  • 3/4 dl matolja
  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker (dan sukker fairtrade)
  • 1 nypa salt
  • 50-75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • smör & ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull & tillsätt oljan
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust & pösigt, rör ner det varma smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål & vänd ner i smeten
Fyll smeten i en smord & bröad form ( ca. 25 cm i diameter) & stick i bitar av choklad
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min, kakan ska vara kladdig i mitten
Kan ätas ljummen med grädde/glass, men godast är den efter att ha fått stå i kylskåp över natten/dagen

Detta recept påminner om den klassiska kladdkakan jag brukar göra. Fast denna innehåller matolja, farinsocker & bakpulver.

Halloween cupcakes

Publicerat: 2010-10-28 Kl: 22:34:21 | I kategori: Cupcakes | 6 kommentarer


Linnea ska ha halloweenfest på lördag & jag fick en förfrågan att baka lite gott!

Det blev smarriga carrot cupcakes i halloweentema. Frostingen färgade jag orange med hjälp utav gul & röd karamellfärg. Jag prövade mig fram, men tänkte 2 delar gul & 1 del röd.

Sen gjorde jag små söta marängspöken. Ögonen gjorde jag av smält mörk choklad. Hade ingen pensel hemma men en tops gick lika bra.

 


Tryffelformar

Publicerat: 2010-10-24 Kl: 14:23:21 | I kategori: Saker & ting | 2 kommentarer


Nu  har julens varor börjat komma in i butikerna. Dessa söta bakformar kommer från Lagerhouse, perfekta att lägga tryfflar i eller fylla med knäck.

Gerbera keramik

Publicerat: 2010-10-22 Kl: 09:05:33 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarer


Dessa fina formar fick jag av Gerbera. Deras färgglada keramik tillverkas i Portugal med inspiration av Provence.

Alla produkter är ugnsfasta & finns i 12 färgställningar. Visst är dom fina?

Besök gärna deras hemsida

Gratäng & bakform i lime

Pajform i turkost

Pajform i grått

Dessertskål i rött

Dessertskål i turkost

Dessertskål i gult

Desserskål i grått

TACK Gerbera :)

 


Tidningen Baka

Publicerat: 2010-10-20 Kl: 18:03:08 | I kategori: Saker & ting | 2 kommentarer


Jag har börjat prenumerera på denna tidning, trevlig läsning & fina recept!
På köpet fick jag med boken Kakboken


Carrot cupcakes

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 23:57:22 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


12 cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kademumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt solrosolja och morötter
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter, prova med en sticka.

Cream cheese lime frosting

  • 60 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och ost krämigt
Bred frostingen över cupcakesen



 


classic cupcakes

Publicerat: 2010-10-19 Kl: 23:46:16 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


12 cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • skal & saft av 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt ocg riktigt pösigt
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
Blanda i rivet skal och saft av en citron
Placera ut muffinsformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter

Paket på posten

Publicerat: 2010-10-18 Kl: 19:17:14 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 0 kommentarer


Jag har fått två fina paket på posten. Ett från Gerbera & ett från Dan Sukker. Ska visa vad det är snart. Köpte med mig lite fika till tvkvällen från Gunnarsons konditori.

Chokladfestivalen 2010

Publicerat: 2010-10-15 Kl: 18:39:31 | I kategori: Choklad | 2 kommentarer


Praliner i mängder

Kakaofrukt

I hundratals smaker & färger

Världens största chokladfontän fanns på plats

Massor av utställare ville visa upp just sina chokladprodukter

Tävlingen "Årets konditor" var i full gång med temat Sagor

Gunnarsons special konditori sålde färgglada cupcakes

 

Idag har jag haft en underbar dag på Nordiska museet där Chokladfestivalen ägde rum. Tillverkare & leverantörer visade stolt upp sina produkter. Allt ifrån ett hav av praliner till tillhörande drycker. Självklart fick man provsmaka hur mycket man ville, men jag höll mig ganska bra. Med mig hem fick jag massor med praliner, bak/dessert choklad, te, receptböcker & en prenumeration på tidningen "Baka". Och självklart massor med inspiration.

Höll på att släpa hem en chokladfontän också, men den minsta fanns bara i färgen vinröd. Lika bra att hyra en om man ska ha en sådan någon gång.

Festivalen fortsätter tills på söndag, tycker absolut det är värt ett besök om du som jag älskar choklad!


I morgon smäller det

Publicerat: 2010-10-14 Kl: 21:03:32 | I kategori: Choklad | 1 kommentarer


Välkommen till en festival för alla sinnen i dagarna tre! För nionde året i rad intar choklad- tillverkare, leverantörer, chocolatierer och konditorier museets stora hall och visar upp och säljer det senaste inom kvalitetschoklad. Välj bland praliner, chokladkakor och bakverk. Fråga experter, provsmaka, köp med hem och njut! Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om. Vi vill även synliggöra människor som jobbar med detta goda varje dag.

I morgon är det alltså dags för chokladfestivalen. Mer om den kan ni läsa HÄR




Chokladfestival 2010

Publicerat: 2010-10-11 Kl: 20:52:19 | I kategori: Choklad | 3 kommentarer


15/10-17/10 är det chokladfestival på nordiska museet

Självklart kommer jag att gå, någon mer som är sugen?


Formar från Kalasform

Publicerat: 2010-10-09 Kl: 13:29:54 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarer




Kalasform har valt att sponsra mig med sina fina bakformar. I deras sortiment hittar man färgsprakande bullformar, stora & små muffinsformar, tryffelformar, brödformar & picknickpapper i många olika mönster. Jag fick allt på bilden & ett paket bullformar, det är så mycket roligare att baka med fina formar. Eller hur?
Klicka på länken så kommer ni till deras hemsida.

 

 


Kremmerhuset

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 22:26:03 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarer


Söta förvaringsboxar

Bricka, receptbok & gräddkanna

Härlig förvaringsserie

Detta träd skulle mina muffins må bra i :)

 

Detta är bara några av alla underbara ting som finns på Kremmerhuset i Norge. Jag åker till Norge i början på november och då blir det nog mycket shopping för min del. Bra priser har dom också, dock blir det lite dyrare för min del pga den norska kronan.

Besök gärna deras hemsida Kremmerhuset

Chokladfondue

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 20:33:11 | I kategori: Desserter | 1 kommentarer


Ska du bjuda på dessert i helgen så tycker jag att du ska göra i ordning en chokladfondue gjord på toblerone, grädde & lite cointreau. Ta säsongens frukt, maränger & marsmellows & doppa. Så enkelt & underbart gott!

Marabou Vinter vit

Publicerat: 2010-10-07 Kl: 17:37:41 | I kategori: Choklad | 4 kommentarer


Vad tror ni om denna? Marabou´s första vita choklad med smak av vanilj.

Chokladtårta med kaksmulor

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:51:17 | I kategori: Tårtor | 4 kommentarer


Botten:

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 2/3 mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/4 mald mandel

Chokladlager:
  • 350-400 g mörk blockchoklad
  • 125 g smör
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vita kaksmulor, drömmar
  • Ev 3 msk mörk rom

Blanda socker & smält smör
Rör ner dom torra ingredienserna
Rör ner äggen

Grädda 180 grader 20-25 minuter, stickan ska vara torr

Smält smör & choklad ( jag tog marabous mörka), häll i grädden & rör till en jämn smet.

kyl sedan bunken 30 minuter, ta ut & rör om, kyl 30 minuter till.
Ta sedan ut smeten & häll i kaksmulor.
Häll sedan smeten över kakan & ställ in i kylskåp för att stelna.
Servera med syrlig frukt & grädde


Rocky road

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:48:51 | I kategori: Julgott | 6 kommentarer



12 kakor

  • 600 g mörk kvalitétschoklad
  • 2 påsar dumlekola
  • 2 nävar minimarshmallows
  • 3 dl salta jordnötter
  • 1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen i vattenbad eller i micron på låg effekt.

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Fyll smeten i formen, ca 3 cm tjock & låt stelna.

När kakan har stelnat, skär upp i bitar.

 


Leilas morotskaka

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:47:33 | I kategori: Mjuka kakor | 1 kommentarer


  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rivna morötter

Sätt ugnen på 150 grader (175 vanlig ugn)
Vispa ägg & socker vitt & pösigt
Blanda alla torra ingredienser & vänd ner i dem i äggsmeten
Tillsätt solrosoljan & morötter
Fyll smeten i en smord & bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Grädda i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
Låt kakan svalna

Cream cheese lime frosting


  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost

Vispa alla ingredienser krämigt
Bred frostingen över kakan

Gino gratinerad frukt med vit choklad

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:46:24 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer


 

  • 20 st jordgubbar
  • 2 bananer
  • 4 kiwi
  • saften från en lime
  • 50 gram mandelmassa (valfritt)
  • 100 gram vit choklad
  • vaniljglass eller yoghurtglass
Skiva frukten i lika stora bitar & lägg i en ugnsfast form.
Pressa lime över & riv över chokladen
Gratinera i ugnen på 175 grader i 20 minuter
Servera med en god vaniljglass

Chokladfondanter

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:44:37 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer


4 (ganska så stora) portioner:

  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram smör rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl vetemjöl

Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn ca 2-3 minuter. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.

Smörj fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer ca. 1,5 dl


Grädda fondanterna i ugn, 200 grader ca 10 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten men hårda i kanterna. Vänd försiktigt upp o ner på formarna över varsin tallrik eller servera ur formen som jag  gjorde.

Servera med en kula vaniljglass & med frukter om man vill.


Semlor

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:41:29 | I kategori: Vetebröd | 0 kommentarer


  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 1/4 dl Kesella lätt
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3/4 dl socker
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg

Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • florsocker
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

Chokladmousse med apelsin

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:39:50 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer


4 portioner

  • 100 g mörk choklad ( jag tog marabou´s mörka med apelsin)
  • 2 st äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl grädde

 

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Rör ner äggulorna en i taget & vaniljsockret. Rör ordentligt mellan varje.

Låt smeten svalna.

Vispa grädden, inte för hårt, och vispa/rör ner den i smeten till en jämn smet.

Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen en timme.

Servera med bär, nötter eller vad du tycker om.


Nutellamuffins

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:36:58 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


12 stycken
  • 150g rumsvarmt Smör
  • 1 3/4 dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Bakpulver
  • 4 msk Kakao
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 4 msk Grädde
  • 1-2 dl nutella
Vispa smör och socker fluffigt. Rör i äggen. Vänd ned vaniljsocker, kakao, mjöl och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 15-20 minuter. Låt muffinsarna svalna och gröp sedan ur dem lite i mitten. Klicka i lite nutella i varje mitt.


Vit chokladfrosting

  • 60 g rumsvarmt Smör
  • 5 dl Florsocker
  • 100 g Färskost
  • 100 g smält Vit Choklad
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt. Rör ned den vita chokladen och vispa lite till. Spritsa, eller bred ut frostingen fint ovanpå de nutellafyllda cupcakesen.

Dinkellimpa

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:34:41 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer


  • 25 g jäst
  • 2,5 msk honung
  • 7,5 dl vatten, fingervarmt
  • ca 8 dl dinkelsikt
  • ca 8 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 msk salt
  • 1 dl solroskärnor/linfrön

 

Rör ut smulad jäst och honung i ljummet vatten. Blanda i dinkelmjölet och rör om tills allt mjöl har löst sig. Täck med bakduk och låt stå i 1 timme.

Blanda ner dinkelsikt, salt och solroskärnor i fördegen. Kör 10 minuter i hushållsassistent på så låg hastighet som möjligt. Den sista minuten kan man köra lite snabbare.

Smörj två större eller tre mindre formar. Fyll dem till två tredjedelar med deg, täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.

Värm under tiden ugnen till 190–200 grader.

Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

 


Chokladfudgefrosting

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:32:15 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


Blev lite luftbubblor i frostingen, men jäklar vad goda dom blev med chokladfudgen.

Ska ha dessa med mig i morgon när vi ska hem till familjen Zallin på middag


100 g mörk choklad (70%)

130 g mjukt osaltat smör

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Smält chokladen i vattenbad eller i micron, låt svalna. Vispa smör, vaniljsocker & florsocker vitt & pösigt. Tillsätt den smälta chokladen & vispa till en jämn smet. Spritsa på bakverket.


Renée voltairés fillimpa

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:29:58 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer


2 limpor
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 1/2 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l lättfil
  • 2 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filen & sirapen.
Smörj 2 avlånga formar & grädda i ugnen 175 grader 100 minuter

Leilas Chocolate chip cookies

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:28:01 | I kategori: Småkakor | 1 kommentarer



  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl cocos
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st apelsin, skalet
1 1 1.5 0.5 0.5 0.25 100 1

Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.

Vänd i vetemjöl, cocos, bakpulver och salt.

Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet, blanda i degen.

Rulla in kakdegen i bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.

Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 200 grader, cirka 10 minuter.

Låt svalna & förvara i en låda med lock.


Leilas chocolate chip walnut brownies

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:24:35 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer



  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 6 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g vit kvalitetschoklad
  • 300 g valnötter
350 6 3 1 0.5 6 3 400 300
Fudge glaze:
3
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Valnötter till garnering
1 1 1 400

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.


Brytbröd med kesella

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:21:55 | I kategori: Matbröd | 0 kommentarer


  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella
  • 2,5 msk ljus sirap
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 8,5 dl vetemjöl
Om du använder matberedare börjar du med de torra ingredienserna i beredningsskålen och tillsätter jästen och vätskan.

Gör annars så har:

1. Värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.

2. Låt jäsa 30 minuter på dragfri plats.

3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna.

4. Jäs under bakduk 30 minuter. Grädda i 225 grader varm ugn i 15-20 minuter. Pensla med vatten och lite matfett. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

Kokosbollar

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:20:09 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 1 kommentarer


  • 12 dl havregryn,
  • 4 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 8 msk O’boy
  • 300 g rumsvarmt margarin
  • 1 dl kaffe (varmt)
  • 1 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser med margarinet (utrörd). Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt. De går bra att frysa.


American pancakes by Leila

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:18:59 | I kategori: Desserter | 2 kommentarer


"Dessa pancakes serveras tradionellt som frukost med lönnsirap & en klick smör", inte konstigt att folk blir tjocka?! Åt i solen på ballkongen som mellanmål, goda blev dom. Men orkade såklart inte äta så mycket. Lika bra det kanske? Jag hade även lite sirap på mina pannkisar...


8 pancakes

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Skal av en citron
  • 2 msk smör
  • 2/12 dl mjölk 3 %
  • 1 ekologiskt ägg

1. Blanda vetemjöl,bakpulver, salt, strösocker,vaniljsocker & rivet citronskal i en bunke.

2. Smält smöret, vispa ihop med mjölk & ägg & rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.

3. Grädda dem gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.

4. Servera dem med florsocker & vaniljglass.


Somrig mazarintårta

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:17:27 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer


  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 st ekologiska ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • mandelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 l färska bär till garnering
300 3 0.5 2 1

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 30-40 minuter och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig.

6. Gör vaniljkrämen enligt baksidan på paketet. Blanda sen ihop med grädden. Bred blandningen över kakan & strö över bär.


Klassisk Kladdkaka

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:15:28 | I kategori: Mjuka kakor | 0 kommentarer


 

  • 2 eklogiska ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 100 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner dom torra ingredienserna & sist smöret.
Smörj en form med löstagbara kanter, jag brukar ta socker istället för ströbröd (blir härligt knapriga kanter då).
Grädda i ugnen 25 minuter & inte en minut längre :) Gör du dubbel sats så gräddar du i ca. 35 minuter.

Severa med lättvispad grädde (gärna 20 %) eller vaniljglass.

Chokladmuffins med dumle & sockerbitar

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:13:23 | I kategori: Cupcakes | 0 kommentarer


12 muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • Dumlekolor (antal efter smak)
  • ”Sockerbitar” (godiset) ca 1/muffin

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Dela på dumlekolorna och sockerbitarna. Fyll formarna till lite mer än hälften och lägg i dumlen. Fyll formarna med resten av smeten och tryck sedan försiktigt ner sockerbitarna. (dessa kommer sen smälta och bli krispiga på toppen). Grädda 20-25 min i mitten av ugnen.

 


Nerpackade på väg till jobbet

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:11:46 | I kategori: Cupcakes | 1 kommentarer


Nu har jag packat ner mina chokladiga vänner i den nya lådan jag köpte förra veckan, passade perfekt till 9 stycken! En kvinna (praktikant) som jag varit handledare under 4 månaders tid slutar snart & hon är helt fantastisk på att jobba! Måste visa min uppskattning lite. Hon har även fått fast anställning på en annan butik, man kan inte vara mer än stolt. =D

Hallongrottor

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:07:20 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer


 

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 1 dl fast hallonsylt

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.

Lägg bollarna i småkaksformar på en plåt.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.


Titta!

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 22:36:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har ni sett! En bakblogg =D Nu återstår lite småfix & så ska jag försöka lägga in alla gamla recept!

Oreo cookie Milkshake

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 12:44:34 | I kategori: Övriga bakverk | 0 kommentarer




3 scoops french vanilla ice cream
6 oreo cookies, crumbled
2 T Vanilla Syrup
3/4 cup milk


Mixa allt i en blender, servera i ett högt glas.

Dumlekakor

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 12:42:55 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer





  • 20 kakor
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 st dumlekolor
  • 20 nobless chokladbitar

1. Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
2. Rulla smeten till en avlång rulle & dela i 20 delar.
3. Rulla bitarna & lägg i aluminiumformar, tryck i en dumlekola i varje kaka.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i  ca. 10 minuter.
5. Lägg en nobless på varje kaka när du tagit ur dom ur ugnen. Förvara i kylskåp, dom går även bra att frysa.

Barnsligt gott & sött!

Välkommen till mirabellcupcake

Publicerat: 2010-10-04 Kl: 09:13:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


En blogg för allt gott här i livet. Allt från mjuka och hårda kakor till choklad och andra bakverk. Välkommen till mig!


RSS 2.0