gasbrännare

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 16:40:38 | I kategori: Saker & ting | 4 kommentarer


Jag har alltid velat köpa en gasbrännare som dom har bland annat på Cervera. En superliten, snygg & smidig sak. Men har aldrig köpt mig denna pga priset på 450:-, lite väl dyrt för en liten tändare har jag tänkt! Och kan tänka mig att priset ligger i designen & inte hur bra den är!


Snygg, men inte alltid bäst!

Men eftersom att suget inte släppt så letade jag runt lite på nätet & såg att tidningen Allt om mat hade haft ett test på gasbrännare. Bäst i test fick en rackare från Clas Ohlson & med sitt pris på 199:- så tycker jag det är överkomligt. Nu har jag inte testat brännaren än, men den ser riktigt lovande ut måste jag säga. Upp till bevis i morgon då jag ska bränna av en citron & marängpaj!



Min nya vän i köket!

15 cm hög & 60 min brinntid

Oreo frozen cheesecake

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 16:10:59 | I kategori: Glass/Fryst | 4 kommentarer



  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g creme chesse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 paket Ballerina kladdkaka vanilj
  • 1 burk med minioreos


Mixa ett paket ballerinakakorna fint i en mixer. Fördela hälften av smulorna i botten av en form med löstagbar botten (20 cm i dm).  Dela på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner vaniljsockret, vispa samman med äggblandningen. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen & tryck ner lite krossade ballerinakex. Garnera med minioreos & lite smulor som du sparat från botten. Ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur 20-30 minuter innan den ska avnjutas.

 

 


Du har väl inte missat tävlingen?

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 15:58:37 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ni har väl inte missat Smyckt´s underbara bakverk till smycken som hon gör?!

Medans jag åker till släkt & vänner i Norge & firar jul så har ni

chansen att vinna ett valfritt smycke (som det ej står sålt på)

 

Tävlingsreglerna är enkla:

1) Gå in & Gilla Mirabell Cupcake på facebook om du inte gjort det än?!

2) Mejla ditt fullständiga namn på [email protected]

& du får gärna dela tävlingen om du har en egen blogg!

3) Tävlingen avslutas 31/12 kl. 24.00

 


Gör fina askar själv!

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 12:41:21 | I kategori: Saker & ting | 0 kommentarer


Denna lilla ask knåpade jag ihop här om dagen. Med hjälp av en ask, decopage av en servett, ett band & lite bling bling så kan det bli så här vintertjusigt. Bara fantasin sätter gränser. Perfekt låg ask att lägga 5 stycken macarons i!


Macarons kokos & mörk chokladtryffel

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 12:33:00 | I kategori: Macarons | 7 kommentarer


  • 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
  • 35g socker
  • 150g fint malen mandel
  • 150g florsocker
  • 150g socker till sockerlagen
  • 50g vatten till sockerlagen

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låt torka. Mal den sedan fint i en mixer eller nötkvarn. Eller köp färdig mandelmjöl, finns i välsorterade butiker eller på hälsokosten.

 

3. Väg upp 150 gram mandelmjöl & 150 g florsocker på en köksvåg & blanda mandel och siktat florsocker i en bunke, ställ detta åt sidan.

 

4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp.


5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer.

6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker!

 

7. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter.

 

8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen som du ställde åt sidan. Tillsätt eventuellt valfri färg.

 

Tänk på att färga smeten starkare än vad du tänkt, den blir ljusare när marängen tillkommer. Här kan du även ha i valfri essens, i mitt fall hade jag ca. 3 tsk kokosessens.

 

9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska vara trögflytande.

 

10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Storleken i likhet med ett 5:- mynt blir bra.

 

11. Låt vila minst 30 minuter innan du gräddar dem ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen, mina blev klara på 11 minuter.

 

12. Låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret, dom är riktigt omtåliga små kakor

 

14. Fyll med valfri frosting med en sprits

Fyllningen till dessa macarons hittar ni HÄR

 


Vinn ett valfritt smycke från Smyckt

Publicerat: 2011-12-20 Kl: 07:25:13 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Ni har väl inte missat Smyckt´s underbara bakverk till smycken som hon gör?!

Medans jag åker till släkt & vänner i Norge & firar jul så har ni

chansen att vinna ett valfritt smycke (som det ej står sålt på)

 

Tävlingsreglerna är enkla:

1) Gå in & Gilla Mirabell Cupcake på facebook om du inte gjort det än?!

2) Mejla ditt fullständiga namn på [email protected]

& du får gärna dela tävlingen om du har en egen blogg!

3) Tävlingen avslutas 31/12 kl. 24.00

 

Ha en riktigt god jul på er :)


Ganache till macarons (tryffelsmet)

Publicerat: 2011-12-19 Kl: 16:57:54 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer


  • 150 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • En nypa salt

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden & lös sockret & salt i kastrullen. Häll grädden över chokladen & rör till en jämn smet. Låt svalna i kylskåpet till en fastare konsistens & spritsa sedan ganachen.

Bountypraliner

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 11:03:12 | I kategori: Julgott | 3 kommentarer



Ett måste på julbordet! Du kan även smaksätta med några msk rom & riven lime!

  • 3/4 dl sirap
  • 50 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 200 g kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • ev. 50 g vit choklad till dekoration
ca. 30 praliner som jag vägde till á 10 g styck

Placera alla ingredienser förutom kokos i en tjockbottnad kastrull & koka upp. Koka ca. 5 minuter tills du får en tjockare kolasås. Häll i kokosen & blanda väl. När smeten svalnat något formar du smeten till små bollar & placerar bollarna på ett fat. Frys bollarna i frysen ca. 15 minuter. Smält den mörka chokladen i micron & doppa bollarna, låt stelna på ett bakplåtspapper. Du kan även smälta vit choklad & ringla över med hjälp av en spritspåse eller gaffel. Förvaras bäst i kylskåp.


Mums ;)

Saffransbullar med mandelmassa

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 09:47:23 | I kategori: Julgott | 0 kommentarer


  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g mjukt smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 12-14 dl vetemjöl special
  • 1-1,5 g saffran
Sätt ugnen på 225 grader
Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen & rör till den löses upp. Klicka i smöret i bitar & tillsätt saffran, sirap & salt. Häll sedan i nästan allt mjöl & arbeta degen smidig (gärna i en maskin). Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, detta brukar ta ca. 40 minuter. Baka ut bullarna med mycket smör & riven mandelmassa. Låt jäsa 10 minuter, pensla med ett uppvispat ägg & vatten & strö över pärlsocker. Grädda sedan bullarna i ca. 10 minuter.

Polarkakor

Publicerat: 2011-12-10 Kl: 14:37:09 | I kategori: Matbröd | 2 kommentarer


20 stycken

  • 1 paket jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 16 dl rågsikt
Sätt ugnen på 275 grader

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret & häll på vatten, värm till 37 grader & lös upp med jästen. Tillsätt sirap & salt. Häll i rågsikten & spä eventuellt ut med vanligt vetemjöl. När degen lossnar lätt från bunkens kanter är den klar. Täck med en bakduk & låt jäsa 30 minuter.

 

Dela degen i 20 bitar & rulla till bollar. Kavla ut till kakor ca. 16 cm i diameter & lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga lätt med en gaffel & låt jäsa med en bakduk över sig i ca. 10 minuter.

Grädda kakorna ca. 5 minuter & låt svalna på galler.


Fransk dessertkurs puss & kram choklad

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 22:20:26 | I kategori: Desserter | 5 kommentarer


Bluberry Hill

Blåbärmoussen är riktigt frisk, i denna kan man byta ut blåbär mot princip vilken frukt/bär som helst!

Chocolate Dream

 

Hade en underbar dag hos Puss & Kram Choklad i Sicka igår.

Här får ni två minidesserter som jag slängde ihop!

Vi hade riktig kul mellan varven & alla som fått smaka av dessa dör en smula ;)

Botten är en Bavarois som är som en mousse fast mindre luftig, pannacotta är en typ av Bavarois.

 


Varm choklad på sked

Publicerat: 2011-12-03 Kl: 08:45:58 | I kategori: Julgott | 3 kommentarer


Ni har säkert sett dessa förut, finns att köpa lite här & var. Men varför köpa när man enkelt kan göra ett par själv? Perfekt som gå bort present eller en liten julklapp.




3 stycken chokladskedar

  • 100 g mörk choklad av god kvalité
  • 1 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • Topping som t.ex marshmallows, godis eller nötter
  • Minicupcakeform eller annan typ av form att gjuta skedarna i

Smält chokladen i micron eller över vattenbad, blanda i florsocker & salt & rör om.
Häll upp i formarna & toppa med valfritt tillbehör. Ställ in i kylskåpet ca 10 minuter & ta sedan ut formarna igen, tryck försiktigt i skedarna & ställ tillbaka formarna. Låt stelna & lossa sedan försiktigt chokladen från formen, vicka & vrid lite lätt.

TIPS
Jag har borstat mina chokladskedar med ätbart glitter för en festligare look
Små espressoskedar finns att köpa på Lagerhouse
Slå in chokladskedarna i cellofanpåsar & knyt ett band runt om




Brända mandlar

Publicerat: 2011-12-03 Kl: 08:35:57 | I kategori: Julgott | 4 kommentarer


När man går inne i stan luktar det alltid så gott från brända mandlar från vissa ställen där dom står & rör i stora grytor. Här kommer ett superenkelt & snabbt recept på brända mandlar som passar perfekt som julgodis!




  • 200 g mandlar
  • 1,5 dl florsocker
  • 0.25 dl vatten
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
Blanda allt i en stekpanna & koka upp på medelvärme. Efter några minuter kommer sockerkristallerna stelna & röran kommer bli vit & torr. Ta bort pannan från plattan & låt svalna.

Förvara i burk med tätt lock i rumstemperatur


TIPS
Lägg mandlarna i en cellofanpåse & knyt ett fint band runt om, ge bort som julklapp!

Kär & Galen

Publicerat: 2011-12-03 Kl: 06:55:52 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer



Bild tillhörande kanal 5, lånad från Puss & Kram Choklad


Ni har väl inte missat Kär & Galen på kanal 5 som går just nu? För ni kommer väl ihåg för många år sedan då Lotta Engberg höll i programmet?

Det som är så speciellt med programmet är att bröllopstårtorna som paren får kommer från självaste Puss & Kram i Sickla.

Så ett hett tips är att beställa din tårta från Puss & Kram

Visst är den snygg & allt är gjort för hand av Jozica!

Puss & Krams hemsida

Dessertkurs idag

Publicerat: 2011-12-03 Kl: 06:43:43 | I kategori: Event | 0 kommentarer


Bara jag & sonen är vakna i hemmet, inte så konstigt kanske - eftersom att klockan bara är 6.30. Idag väntar en dessertkurs för mig på Puss & Kram choklad i Sickla. Vi får se vad Jozika har för planer, ska bli otroligt trevligt att få träffa dem igen - dom är så underbart trevliga så att det inte är sant!

RSS 2.0