Bountypraliner
Publicerat: 2011-12-13 Kl: 11:03:12 | I kategori: JulgottEtt måste på julbordet! Du kan även smaksätta med några msk rom & riven lime!
- 3/4 dl sirap
- 50 g smör
- 1/2 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 nypa salt
- 200 g kokosflingor
- 200 g mörk choklad
- ev. 50 g vit choklad till dekoration
Placera alla ingredienser förutom kokos i en tjockbottnad kastrull & koka upp. Koka ca. 5 minuter tills du får en tjockare kolasås. Häll i kokosen & blanda väl. När smeten svalnat något formar du smeten till små bollar & placerar bollarna på ett fat. Frys bollarna i frysen ca. 15 minuter. Smält den mörka chokladen i micron & doppa bollarna, låt stelna på ett bakplåtspapper. Du kan även smälta vit choklad & ringla över med hjälp av en spritspåse eller gaffel. Förvaras bäst i kylskåp.
Mums ;)
Kommentarer
Postat av: Tina
Mmm, vad gott. Har letat efter ett bra recept på dessa och dessa ska jag helt klart göra.
Postat av: Gabrielle Nordin
Hej Hallå där!
Mina bounty är lättare att göra än dina =D
Blanda en påse kokos med 4dl florsocker. Blanda i 6msk grädde och 6msk smält smör. Ställ kallt. Rulla till kulor och doppa i valfri choklad. Busenkelt!
Tack för en fin-fin blogg med intressant läsning!
/Gabbis
Postat av: Josefine
ska man ha mörk eller ljus sirap? :D
Trackback