Förstasidan igen

Publicerat: 2011-06-28 Kl: 14:33:49 | I kategori: Allmänt | 9 kommentarer


Va roligt att jag är på Blogg.se förstasida igen. Och att fler & fler lägger till mig i Bloglovin & som kommer tillbaka. Det glädjer mig massor! Jag håller på att vattenstämpla alla mina bilder eftersom att det finns folk där ute som inte kan skilja på mitt & ditt. Det är lite synd, för det förstör bilderna på något sätt. Ni får självklart låna bilder om ni inte har möjligheten att fota era bakverk själva, men hänvisa till mig då! :)



Passande solskensbullar till vädret just nu ;)

Cheesecake i glas

Publicerat: 2011-06-24 Kl: 22:34:41 | I kategori: Desserter | 83 kommentarer


Denna dessert bjöd jag på efter middagen på midsommarafton, sjukt uppskattad av alla!

Vill du ha den syrligare minskar du sockermängden & godast blir den med våra egna svenska jordgubbar.

 

4-6  ganska stora portioner

  • 200 g mascapone
  • 2 dl grädde
  • 2 dl frysta hallon
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 2 dl kaksmulor från digestivekex eller Bragokex
Vispa mascapone, frysta hallon & socker till en luftig smet med elvisp. Vispa grädden i en annan skål & rör sedan ner grädden i mascaponekrämen. Skiva/hacka jordgubbarna men spara några till garnering. Mixa eller krossa vetekexen fint i en matberedare eller för hand. Varva smulor, mascaponekräm & jordgubbar i fina glas.

 


Citroncheesecake

Publicerat: 2011-06-23 Kl: 22:28:32 | I kategori: Desserter | 1 kommentarer


Härlig cheesecake med smak av fräsch citron.

Gelétopping

  • 1/5 liter jordgubbar
  • 1 paket jordgubbsgelé

 

Ostfyllning

  • 400 g creme cheese
  • 2 st ägg
  • 1 pkt citrongelé
  • 2 msk socker
  • 1 dl grädde
  • Skalet av en citron

 

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör

Använd en form som du kan vända upp & ner på, t.ex en sockerkaksform. Du kan även göra med löstagbar botten, gör då kakan tvärtom.

Ansa & skiva jordgubbarna, lägg jordgubbarna i formen. Gör gelén enligt bruksanvisningen & låt svalna, häll sedan massan över jordgubbarna. Ställ i kylskåp alt. frys för att snabbstelna. Gör citrongelén enligt anvisningarna på paketet & låt svalna.

Blanda ost, äggulor (spar äggvitan) socker & citronskal till en luftig smet. Häll den avsvalnade citrongelén i ostsmeten & blanda väl. Vispa sedan grädden luftigt & blanda ner. Till sist vispar du äggvitorna till ett hårt skum & blandar i det i smeten. Häll smeten över det första gelélagret & ställ i kylskåp 2-3 timmar.

Mixa kakorna i en blender & blanda med smöret som du smälter. Bred ut kaksmeten med en slickepott på toppen & ställ in kakan att stelna, gärna över natten.

När du ska ta ur kakan, spola varmt vatten på formen & stjälp försiktigt ut kakan på ett fat. Har den svårt att lossna kan du dra med en kniv försiktigt längst med kanten.

Gelén hittar du i välsorterade matbutiker, oftast på den utländska hyllan. Mitt paket är köpt i Norge & innehåller 125 g & kokas på 5 dl vatten.




Äppelpaj med karamell

Publicerat: 2011-06-21 Kl: 22:48:58 | I kategori: Desserter | 2 kommentarer


Jag tycker personligen att om man steker äpplena innan man gräddar pajen så blir det SÅ mycket godare, vad tycker ni?

4-6 personer

Smuldeg

  • 125 g mjukt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker

Fyllning
  • 4 st äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1/2 dl socker
Blanda alla ingredienser till degen. Tärna äpplena i små bitar & stek i smör, socker & kanel ca. 5 minuter.
Lägg i en ugnsfast form & strö över smuldegen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera ljummen med vaniljvisp.

Moussetårta dr. Oetker

Publicerat: 2011-06-15 Kl: 17:32:14 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


 

Testade tårtmoussen jag fick hem av Dr. Oetker. Botten är en brownie & sen fylld med vaniljmousse. Högst upp chokladmousse & siktad kakao.


Citroncupcakes

Publicerat: 2011-06-06 Kl: 21:59:01 | I kategori: Cupcakes | 4 kommentarer


Formarna kommer från Kalasform!

12 cupcakes

  • 120 g mjöl
  • 150 g socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Rivet skal från 1 citron
  • 40 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 ägg

Citronglasyr:

  • 250 g florsocker
  • 80 g osaltat smör, rumstempererat
  • Rivet skal från 1 citron
  • Några droppar gul hushållsfärg, om du vill färga glasyren
  • 1/4 dl mjölk
Värm ugnen till 175 grader

Lägg alla torra ingredienser, citronskal & smör i en bunke. Vispa på en låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget & vispa till en jämn smet. Tillsätt ägget & vispa yttligare några minuten utan att överarbeta degen. Skeda upp smeten i pappersformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Testa med en provsticka. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställ dem på ett galler för att kallna.

Till citronglasyren: Rör samman florsocker, smör, citronskal & eventuellt hushållsfärg med en elvisp på medellåg hastighet. Häll långsamt i mjölken & vispa på hög hastighet ca. 5 minuter tills glasyren blir lätt & fluffig. Bre eller spritsa på bakverken. Garnera gärna med lite citronskal.

RSS 2.0