Pavlova med lemon curd & jordgubbar

Publicerat: 2011-05-30 Kl: 09:55:15 | I kategori: Tårtor | 2 kommentarer


 

En riktigt söt tårta med jordgubbar som kan bytas ut mot hallon om man vill ha den lite syrligare

Marängbotten varvat med grädde & lemon curd


Följ bloggen via Bloglovin

Publicerat: 2011-05-26 Kl: 17:27:45 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer





Mirabells oreo dream

Publicerat: 2011-05-25 Kl: 23:00:17 | I kategori: Desserter | 28 kommentarer


 

 

Tror jag har lyckats göra en lika god kaka som serveras på b.la Peppes Pizza i Norge & som säljs på Deli de luca i Oslo. Enligt sambon så var den ännu bättre ;) & jag måste nästan hålla med. Sist jag var hos släktingarna i Norge så åt jag den 2 gånger under helgen jag var där & tro mig, man blir proppmätt!

Denna underbara kaka består av 4 lager. Längst ner en botten av oreokexs, ett lager med chokladkräm gjord på 70 % choklad, chokladmousse & överst en mjuk kräm med smak av vit choklad. Och så toppad med oreokexs såklart!

Jag gjorde kakan i en mindre form (20 cm i diameter), då den blir så mäktig. Men du såklart göra en större kaka, dubbla då alla ingredienser. Servera gärna med en kula vaniljglass så lättar det upp lite med all choklad.

Botten:

  • 2 paket oreokexs
  • 25 g cream cheese

Mixa kexen fint i en blender eller i en matberedare. Jag plockade bort det vita mellan kexsen när jag använde blendern & tillsatte det i degen efteråt. Blanda smulor, ost & fyllningen till en deg.

Tryck ut degen i en valfri form, gärna med löstagbar botten.

 

Chokladkräm:

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 0.75 dl florsocker
  • 50 g mjukt smör
  • 2 tsk starkt kaffe
Vispa smör & florsocker till en fluffig smet. Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i micron. Vispa ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt 2 tsk starkt kaffe & vispa till en jämn smet. Häll krämen över det första lagret. Ställ in i kylen.


Chokladmousse:

  • 50 g mörk choklad
  • 1 äggula
  • 2 msk florsocker
  • 1,25 dl grädde

Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera). Rör ner äggulan. Låt smeten svalna ordentligt. Rör ner florsockret när smeten har svalnat. Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet. Bre ett lager över chokladkrämen. Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret. Du kan även vara bekväm & köra på två portioner chokladmousse från Ekströms.

 

Oreo dream creme:

100 vit choklad

125 g cream cheese

1.25 grädde

100 g florsocker

Frön från 1 vaniljstång

2 gelatinblad

1 paket oreokexs

 

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro. Vispa choklad & ost med en elvisp ca. 3 minuter. Tillsätt 100 g florsocker & rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka & lös upp i några matskedar hett vatten. Rör ner gelatinet i blandningen. Vispa grädden luftig & rör ner den i blandningen. Skrapa ur fröna från vaniljstången & rör ner.

 

Häll blandningen över chokladmoussen & toppa med krossade oreokexs. Ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.

 

 

 

 

 


Cacas

Publicerat: 2011-05-19 Kl: 16:08:07 | I kategori: Saker & ting | 0 kommentarer


Just kommit hem från Norge. Stannade till i bakbutiken Cacas & fick med mig lite tårtringar & spritsar som jag behövde. Ska bli skoj att testa dem!




Vårnyheter från Dr. Oetker

Publicerat: 2011-05-13 Kl: 13:25:14 | I kategori: Saker & ting | 1 kommentarer


Fick lite vårnyheter hemskickade från Dr. Oetker idag, kolasås på vaniljglass tar mig tillbaka till när jag var liten :) Mums!

 

Ska bli kul att testa dessa i någon dessert framöver.

 

Nu åker jag till Norge för att fira 17.e maj, blir nog bakverk där också kan jag tänka mig!

 

Under tiden kan du skapa en rolig, vacker, kreativ eller bara väldigt god cupcake. Din cupcake ska innehålla minst en dekorationsprudukt från Dr. Oetker. Fotografera cupcaken och sätt namn på den.

Ladda upp bilden på www.oetker.se

De 20 bidrag som har flest röster den 15 juni 2011 går vidare till final.

 

Lycka till!

 


Små kladdkakor

Publicerat: 2011-05-06 Kl: 17:10:04 | I kategori: Cupcakes | 7 kommentarer


Helt perfekta sega kladdkakor om dom får stå i kylskåpet över natten

Servera med en klick grädde & färska bär

10 kakor

  • 2 ekologiska ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg & socker pösigt. Rör ner dom torra ingredienserna & sist i med det smälta smöret.
Fördela smeten i ca. 10 stycken muffinsformar på en muffinsplåt. Fyll 2/3 med smet i formarna.
Grädda i ugnen 12-15 minuter & inte en minut längre :), dom ska vara rätt så lösa när du tar ut dom.



Smulpaj med hallon & mörk choklad

Publicerat: 2011-05-02 Kl: 17:56:16 | I kategori: Paj | 4 kommentarer


4-6 personer

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl råsocker
  • 100 gram mörk choklad
  • 4 deciliter hallon

 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Ta mer mjöl ifall degen inte blir smulig.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar.

Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm. Severa med vaniljsås, vaniljvisp eller en kula vaniljglass.


Varm fruktsallad med choklad & rostad kokos

Publicerat: 2011-05-01 Kl: 21:53:40 | I kategori: Desserter | 83 kommentarer




Ett tips nu inför sommarens alla grillningar är att slänga desserten på grillen istället, grillens efterglöd blir perfekt för detta.


Idag gjorde jag en varm fruktsallad på grillen & serverade med hackad mörk choklad & rostad kokos. Sen med en kula vaniljglass vid sidan av.

Fräscht & gott på samma gång.

4 portioner

  • 2 st bananer
  • 1 ananas
  • 20 st färska jordgubbar
  • 100 g mörk hackad choklad
  • Rostad kokos
  • Ugns & grillfolié
  • vaniljglass
Kokosen rostar du i en het panna tills den fått fin gyllenbrun färg, rör om hela tiden.
Skär upp frukten & lägg på folié ca 20*20 cm.
Knyt ihop till små paket & lägg på grillen ca. 10-15 minuter.
Lägg upp på tallrik & strö hackad choklad & kokos på.
Servera med vaniljglass för kontrasten varmt & kallt. Eller en klick vaniljvisp om man föredrar det.

RSS 2.0