Italiensk maräng

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:36:36 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer


Används som topping till cupcakes & tårtor
Dubbla receptet om du ska bre en tårta som är 20 cm i dm.

  • 60 g äggvita
  • 35 g socker
  • 150 g socker till sockerlagen
  • 50 g vatten till sockerlagen
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker! Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter. Häll i ev. hushållsfärg eller essens.

White chocolate frosting

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:16:09 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer


En vit chokladfrosting som kan användas på cupcakes, brownies & macarones mm.

  • 4 dl florsocker
  • 230 g rumsvarmt smör
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
Vispa florsocker, vaniljsocker & smör fluffigt. Smält chokladen i micro eller i vattenbad. Vispa ner chokladen i smörblandningen. Tillsätt ev. några droppar hushållsfärg.

Dark chocolate frosting

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:09:03 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer


Kan användas som topping till cupcakes, macarons, brownies eller till att bre tårtor med!

  • 25 g kakao
  • 1/2 dl hett vatten
  • 340 g smör
  • 60 g florsocker
  • 1 nypa salt
  • 450 g mörk choklad av god kvalié (kall)

Blanda kakao & vatten. Smält chokladen & låt bli kall. Vispa smör, socker & salt fluffigt i en bunke. Tillsätt den avkylda chokladen & vispa till en jämn smet.

Pulverfärg mm.

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 18:27:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mandelmjöl, pulverfärg & essencer har jag köpt på Essencefabriken här i Stockholm

Hemsida

Bra priser & ett brett utbud har dom



Macarons viol & lakrits

Publicerat: 2011-11-20 Kl: 17:29:00 | I kategori: Macarons | 6 kommentarer


Hel vanvittigt goda!

 
ca. 30 stycken

  • 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
  • 35g socker
  • 150g fint malen mandel
  • 150g florsocker
  • 150g socker till sockerlagen
  • 50g vatten till sockerlagen


1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låt torka. Mal den sedan fint i en mixer eller nötkvarn. Eller köp färdig mandelmjöl, finns i välsorterade butiker eller på hälsokosten.


3. Väg upp 150 gram mandelmjöl & 150 g florsocker på en köksvåg & blanda mandel och siktat florsocker i en bunke, ställ detta åt sidan.


4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp.


5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer.

6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker!


7. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter.


8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen som du ställde åt sidan. Tillsätt eventuellt valfri färg.


Tänk på att färga smeten starkare än vad du tänkt, den blir ljusare när marängen tillkommer. Här kan du även ha i valfri essens, i mitt fall hade jag ca. 2-3 tsk i.


9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska vara trögflytande.


10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Storleken i likhet med ett 5:- mynt blir bra.


11. Låt vila minst 30 minuter innan du gräddar dem ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen, mina blev klara på 12 minuter.


12. Låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret, dom är riktigt omtåliga små kakor


14. Fyll med valfri frosting med en sprits


Fyllningen till dessa hittar du HÄR

Len lakritskräm till macarons

Publicerat: 2011-11-19 Kl: 22:08:41 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 2 kommentarer


Till att fylla 35-40 macarons
  • 2 dl florsocker
  • 115 g smör
  • 100 vit choklad
  • 4 tsk lakritspulver

1. Vispa smör & florsocker fluffigt
2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron
3. Häll den smälta chokladen i smörblandningen & vispa väl
4. Tillsätt lakritspulvret & vispa till en jämn smet

Om smeten blir för lös att spritsa, ställ vispskålen i kylskåpet ca. 15-20 minuter

Fyllning chokladganache till Macaron

Publicerat: 2011-11-17 Kl: 11:21:16 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm. | 0 kommentarer


Till att fylla 35-40 macarons
  • 4 dl florsocker
  • 230 g mjukt smör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl kakao
1. Vispa smör & florsocker fluffigt
2. Smält chokladen i vattenbad eller i micron
3. Häll den smälta chokladen i smörblandningen & vispa väl
4. Tillsätt kakaon & vispa till en jämn smet

Macarons hallon & chokladganache

Publicerat: 2011-11-17 Kl: 11:13:21 | I kategori: Macarons | 4 kommentarer


ca. 30 stycken

 

  • 120g äggvitor, uppdelat i två skålar
  • 35g socker
  • 150g fint malen mandel
  • 150g florsocker
  • 150g socker till sockerlagen
  • 50g vatten till sockerlagen

1. Sätt ugnen på 160 grader C.

2. Skålla mandeln och låt torka. Mal den sedan fint i en mixer eller nötkvarn. Eller köp färdig mandelmjöl, finns i välsorterade butiker eller på hälsokosten.

 

3. Väg upp 150 gram mandelmjöl & 150 g florsocker på en köksvåg & blanda mandel och siktat florsocker i en bunke, ställ detta åt sidan.

 

4. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp.


5. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer.

6. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker!

 

7. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter.

 

8. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen som du ställde åt sidan. Tillsätt eventuellt valfri färg.

 

Tänk på att färga smeten starkare än vad du tänkt, den blir ljusare när marängen tillkommer. Här kan du även ha i valfri essens, i mitt fall hade jag ca. 2-3 tsk hallonessens.

 

9. Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Blanda inte för mycket, smeten ska vara trögflytande.

 

10. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Storleken i likhet med ett 5:- mynt blir bra.

 

11. Låt vila minst 30 minuter innan du gräddar dem ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen, mina blev klara på 12 minuter.

 

12. Låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret, dom är riktigt omtåliga små kakor

 

14. Fyll med valfri frosting med en sprits

 

Fyllningen till dessa hittar du HÄR

 

 

 

 

 


Mina första Macarons

Publicerat: 2011-11-17 Kl: 10:47:25 | I kategori: Macarons | 6 kommentarer


Dessa små lyxiga kakor...



 

 

Vad tycks?

 

Har länge gått i mot trenden att laga små trendiga Macarons

Tills igår, jag var bara tvungen att pröva - då jag var förbi en butik i Stockholm med en massa goda essenser & mandelmjöl. Och nu tror jag minsann att jag är fast i Macaronsträsket

Dessa innehåller mycket kärlek, men ska nog inte dölja att det gömmer sig en & annan svordom också ;)

 

Receptet till dessa godingar finner du HÄR


1.a pris i Kungsörnens cupcake´s tävling

Publicerat: 2011-11-14 Kl: 16:12:01 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


 

Idag fick jag ett mycket trevligt mejl från Kungsörnen om att jag hade vunnit 1.a pris i deras cupcake´s tävling!

I ett tidigare inlägg tipsade jag om tävlingen & postade mitt bidrag här av Kungsörnens Bröllops Cupcake´s

 

Vinsten är ett trendigt cupcake set så att jag & mina vänner kan hålla en egen Cupcake lounge här hemma, hur bra låter inte det? ;)


Paketet innehåller:


Cupcake maker
Kungsörnen Cupcakes
Ytterligare dekorationer
Servetter
Ljus
Dekorationsverktyg som är bra att ha när man gör Cupcakes




Det ska bli intressant & se om denna bakar bättre än i en ugn!?



Choklad från Robert E´s Choklad

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 13:19:40 | I kategori: Choklad | 0 kommentarer


Fick en påse Choklad av en kompis. Sesamfrön, pumpakärnor & salt

Mums säger jag bara!

 


Fransk Dessertkurs

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 12:24:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag bokat in mig på en Fransk desserkurs hos

Puss & Kram Choklad i Sickla, gör du det också!

Här hittar du mer information om kurserna


Cookie dought cake balls

Publicerat: 2011-11-10 Kl: 07:44:41 | I kategori: Kondisbitar/Fika | 5 kommentarer


Barnsligt goda!

 

ca 35 bollar, har du hushållsvåg så är 20 g per boll en bra storlek
  • 125 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk starkt kaffe
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad av god kvalité
  • 100 g vit choklad av god kvalité
  • 200 g valfri choklad att doppa bollarna i, jag valde en mörk sort
  • Garnering som pärlor, strössel, kokos, havssalt eller hackad mandel

Knåda ihop smör & socker. Tillsätt kaffe. Rör i mjöl & vaniljsocker. Hacka chokladen fint & rör i. Forma till bollar & lägg på en tallrik/bricka. Frys bollarna i ca 1 timme. Smält chokladen i micron eller i vattenbad & doppa bollarna i chokladen. Toppa med valfri garnering innan chokladen stelnar.

 

 

 


Vem är du?

Publicerat: 2011-11-05 Kl: 21:36:37 | I kategori: Allmänt | 24 kommentarer


Ni är ändå 135 stycken trogna läsare som har mig på Bloglovin, vilka är ni? Är ni vänner jag känner, hur hittade ni hit & har ni egna bloggar?

Snälla berätta vilka ni är, jag är ju jätte nyfiken!


Just nu har jag stora planer till min sons 1-års kalas, det kommer bli hur bra som helst!

Vinnare av Anna Forms tävling!

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 22:27:44 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Jag har två lyckligare vinnare till AnnaForms tavlor, inspiration av mig ;)

Dessa är Beatrice Bäckstrand & Linda Helsing

Mejla mig era adressuppgifter så skickar Anna era posters på posten!

GRATTIS!


Kungsörnen cupcakes resultat

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 13:44:50 | I kategori: Cupcakes | 5 kommentarer


 

Ja så här kan Kungsörnens cupcakes se ut, chokladmixen var fin favorit!

Enkelt att slänga ihop, gick så fort att min son inte änns han bli grinig ;)

 

Jag tävlar med mitt bidrag hos Kungsörnen med chans att vinna fina priser, tävla du med!

Här tävlar du


Sista chansen

Publicerat: 2011-11-02 Kl: 06:26:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är det bara några få dagar kvar att rösta fram årets Matblogg samt Bakblogg. Jag hade blivit så otroligt glad om jag fick några röster! Så om ni har lust, gå in här och rösta på mig i högerspalten, alltså bakblogg. Fyll i min adress som är http://www.mirabellcupcake.blogg.se.
Jag blir så glad och tacksam för varenda liten röst!


RSS 2.0