Siggesta gård

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 22:47:13 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Vill starkt rekommendera Siggesta gård!
Underbar brunch & fika, trevlig miljö med djur, minigolf mm. Personalen var toppen!
Besök gärna Siggesta gårds hemsida


Kolasnittar

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 08:00:49 | I kategori: Småkakor | 7 kommentarer


Supergoda & enkla kakor med smak av kola
cirka 50 kakor
200 g smör
1,75 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
310 g mjöl (5 dl)
Sätt ugnen på 175 grader
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa ihop smör, socker & vaniljsocker till en jämn smet. Häll i sirapen & vispa igen. Tillsätt bakpulver & mjölet & vispa ytterligare en stund. Först blir det småsmulor av alltihop, sen så går degen ihop sig. Ta ut degen & knåda ihop den till en stor boll. Dela bollen i 4 delar & rulla ut till 4 längder. Placera på en plåt med bakplåtspapper med jämna mellanrum eftersom att längderna kommer flyta ut. Grädda i ugnen cirka 20 minuter, de får inte få för mycket färg. Låt vila 2 minuter ute i rumstemperatur innan du snittar kakorna med en vass kniv. Låt det inte dröja för länge då kakorna stelnar med tiden.

Bake off

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 10:31:59 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Något jag inte nämnt här i bloggen är att jag blev kontaktad av Meter film angående ett tv program som kommer sändas i höst. Ett bakprogram som heter Bake Off. De gillade stakt de jag hade att visa här. Jag blev ombedd att skriva ner en djupintervju & sedan ringde det upp mig för en pratstund på telefon. Förra veckan ringde de mig & frågade om jag ville komma på en sista personlig träff för de skulle få chansen att lära känna mig lite & idag skulle vara den dagen.
Men jag känner verkligen inte helt 100 % för det här & jag tycker att man borde göra det, det finns ju så många andra som så gärna vill & inte ska jag ta plats då. Och sen så har jag det rätt stressigt i livet just nu, är så TRÖTT när jag kommer hem från mitt jobb & livet hemma med småbarn kan ju också vara lite stressigt. Inspelningen hade skett under min semester i sommar & då vill jag bara ta det lugnt, vila upp mig- för att orka med resten av året.
Så fick det bli, men otroligt rörande att de frågade mig!

RSS 2.0