Pannacotta med lakrits

Publicerat: 2013-01-25 Kl: 16:55:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


 
Detta är något för den riktiga lakritsälskaren
 
5 dl grädde
1/2 dl socker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 tsk lakritspulver (finns i specialbutiker alt. panduro)
3 gelatinblad 
Grädde & krossade turkisk peber som topping
 
Servera gärna rårörda hallon på sidan av
 
Blötlägg gelatinbladen i kall vatten i ca. 5 minuter. Koka upp grädde, socker, vaniljpulver & lakritspulver. Ta av kastrullen från plattan & rör i gelatinbladen tills de smält. Häll upp i 4-6 glas & ställ in i kylen för att stelna. Detta tar ca. 3-4 timmar, kan med fördel göras dagen innan. Servera med vispad grädde & krossade lakritskarameller.

RSS 2.0