Bountypraliner

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 11:03:12 | I kategori: Julgott



Ett måste på julbordet! Du kan även smaksätta med några msk rom & riven lime!

  • 3/4 dl sirap
  • 50 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 200 g kokosflingor
  • 200 g mörk choklad
  • ev. 50 g vit choklad till dekoration
ca. 30 praliner som jag vägde till á 10 g styck

Placera alla ingredienser förutom kokos i en tjockbottnad kastrull & koka upp. Koka ca. 5 minuter tills du får en tjockare kolasås. Häll i kokosen & blanda väl. När smeten svalnat något formar du smeten till små bollar & placerar bollarna på ett fat. Frys bollarna i frysen ca. 15 minuter. Smält den mörka chokladen i micron & doppa bollarna, låt stelna på ett bakplåtspapper. Du kan även smälta vit choklad & ringla över med hjälp av en spritspåse eller gaffel. Förvaras bäst i kylskåp.


Mums ;)

Kommentarer
Postat av: Tina

Mmm, vad gott. Har letat efter ett bra recept på dessa och dessa ska jag helt klart göra.

2011-12-14 @ 12:04:06
URL: http://peachloveinfood.blogspot.com
Postat av: Gabrielle Nordin

Hej Hallå där!

Mina bounty är lättare att göra än dina =D

Blanda en påse kokos med 4dl florsocker. Blanda i 6msk grädde och 6msk smält smör. Ställ kallt. Rulla till kulor och doppa i valfri choklad. Busenkelt!

Tack för en fin-fin blogg med intressant läsning!

/Gabbis

2011-12-18 @ 14:21:04
Postat av: Josefine

ska man ha mörk eller ljus sirap? :D

2011-12-20 @ 22:15:39
URL: http://jmei.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0