Saffranstryffel med apelsin

Publicerat: 2013-12-13 Kl: 12:03:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


 
300 g vit choklad
1 dl grädde
0,25 g saffran
2 msk honung
1 nypa salt
florsocker att rulla i
 
Hetta upp grädde, saffran, salt & honung. Ställ åt sidan. Rör ner hackad vit choklad & rör till en slät smet. Häll smeten i en form & ställ i kylskåpet under natten för att stelna. Ta ut bollar med en tesked & rulla med händerna, rulla i florsocker. Ställ i kylskåpet för att stelna. Förvaras i kylskåp.
 

Tryffel med smak av chai

Publicerat: 2013-12-13 Kl: 11:19:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag är ju helt såld på Chai, så jag testade att smaksätta mina tryfflar med chaite
Går självklart bra att smaksätta med ex. kryddor, mint & apelsinskal också.
 
250 g mörk choklad
1,5 dl grädde
2 msk honung
1 nypa havssalt
kakao till rullning
 
Hetta upp grädden & dra åt sidan. Tillsätt hackad choklad, honung, salt & ev. smaksättning. Vill du smaksätta med chaite så värmer du upp det i grädden & silar sedan av grädden. Häll i en form & låt stelna någon timme i kylen. Skär sedan tryffeln i bitar & rulla i kakao. Förvaras kallt upp emot 1 vecka i kylskåp.
 
 

Brownie med havssalt

Publicerat: 2013-12-02 Kl: 15:01:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Här kommer ett recept som jag fick av en granne, enkelt & så gott!
La även till 1 dl chokladknappar i smeten, det kan aldrig bli för mycket choklad...
 
250 g socker
210 g rumsvarmt smör
3 st ägg
1 äggula
200 g mörk choklad
50 g mjöl
50 g kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen i micron. Vispa smör & socker fluffigt. Tillsätt äggen & vispa. Tillsätt choklad -vispa. Tillsätt resten av ingredienserna & rör till en jämn smet. Smörj & grädda i en form 20*30 cm i ca. 20 minuter.
Skär i bitar
 
 
 
 

RSS 2.0