Saffransbullar med mandelmassa
Publicerat: 2011-12-13 Kl: 09:47:23 | I kategori: Julgott- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g mjukt smör
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl ljus sirap
- 12-14 dl vetemjöl special
- 1-1,5 g saffran
Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen & rör till den löses upp. Klicka i smöret i bitar & tillsätt saffran, sirap & salt. Häll sedan i nästan allt mjöl & arbeta degen smidig (gärna i en maskin). Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, detta brukar ta ca. 40 minuter. Baka ut bullarna med mycket smör & riven mandelmassa. Låt jäsa 10 minuter, pensla med ett uppvispat ägg & vatten & strö över pärlsocker. Grädda sedan bullarna i ca. 10 minuter.
Kommentarer
Trackback