Italiensk maräng

Publicerat: 2011-11-29 Kl: 12:36:36 | I kategori: Frosting/Fyllningar mm.


Används som topping till cupcakes & tårtor
Dubbla receptet om du ska bre en tårta som är 20 cm i dm.

  • 60 g äggvita
  • 35 g socker
  • 150 g socker till sockerlagen
  • 50 g vatten till sockerlagen
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokas upp. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en kastrull. Sätt plattan på hög värme och låt koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en kökstermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Använd gärna en köksmaskin. Akta för stänk av hett socker! Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, det tar ca 10 minuter. Häll i ev. hushållsfärg eller essens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0