Kardemummasnäckor

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 13:07:07 | I kategori: Vetebröd


Bullar med iskall mjölk

ca. 40 bullar

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g mjukt smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 14-16 dl vetemjöl
  • 4 tsk malen kardemumma
  • 150 g mjukt smör
  • socker
  • vaniljsocker
  • kardemumma
  • pärlsocker
  • 1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen ner i en bunke, använd gärna en matberedare. Värm mjölken till 37 grader & häll över jästen så den löses upp. Tillsätt salt, sirap & kardemumma. Häll i mjölet, lite i taget & arbeta ihop degen. Klicka i smöret & låt smöret arbetas in i degen. Låt degen knådas i ca. 10 minuter & lägg sedan en bakhanduk över. Låt jäsa till dubbel storlek i ca. 30 minuter.

Dela degen i två delar eller kavla ut hela om du har en stor yta att arbeta på. Bre på ett rikligt lager med mjukt smör, strö socker, vaniljsocker & kardemumma över. Rulla ihop degen till en rulle & skär i 1 cm bitar. Lägg i bullformar eller direkt på en plåt med smörpapper. Låt jäsa 15-20 minuter. Blanda 1 ägg med lite vatten & pensla på blandningen på varje bulle, avsluta med lite pärlsocker. Grädda bullarna tills det har fått fin färg, ca 6-8 minuter. Låt svalna på ett galler.

Kommentarer
Postat av: Helena Lindblad

Hej,



Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande en förfrågan. Har du en mailadress dit jag kan höra av mig?



Hälsningar,



Helena Lindblad

2012-02-23 @ 15:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0