Semlor
Publicerat: 2012-01-28 Kl: 08:41:54 | I kategori: VetebrödSemlor, även kallade fastlagsbullar ska ätas tradionellt med mandelmassa & grädde enligt mig.
Men man kan självklart tänka outside the box & experimentera med bl.a vaniljkräm, sylt eller nutella.
Fettisdagen infaller den 21 februari i år - men som många andra så tjuvstartar jag
ca. 10-15 bullar, frys gärna in & ta fram vid behov!
- 50 g smör
- 2 1/2 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 1/4 dl Kesella lätt
- 2 krm salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 3/4 dl socker
- 8-9 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
Fyllning
- 200 g mandelmassa
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
- florsocker

Fyy f*n vad gott!!!
Hur många bullar blir det ungefär?? :)
woooow vilka bakverk du har i din blogg!! :)))
Fast där har du tyvärr fel, fettisdagen infaller i år den 21 februari ;)
Ser riktigt gott ut. Kanske kan baka set till fettisdagen eller nått. Men i får nog köpa en idag. :D. Jätte fin blogg!
Åh vad gott med semlor!
Gud vad gott ! det där skulle jag vilja testa.. Hur många blir det?
mums :)
Åh vad gott med semlor :D hoppas du har en riktigt bra fredag kram :)
Semlor är gott, mums! men jag har börjat gilla dem bäst med vaniljkräm eller äppelmos.
Håller med dig, mandelmassa och grädde är givet. Din semlor ser väldigt goda ut.
Mumsigt, jag ska baka bullar den 21a, det är min födelsedag :P
Hur många bullar blir det på ett ungefär? :)
Ååå jag älskar semlor! Fin blogg :)
Åh vad fina! De ser ju nästan ut som köpta! :D
Oj va sugen jag blev på semlor!:)
Mums så gott med semlor, måste baka det någon dag :D
Åh, jag älskar semlor! Har tyvärr inte ätit någon hemmagjord än, men det kanske kommer :)
Trevlig kväll! :)
Jenny - http://jennyvuongs.blogg.se
Åhhh va gott!!! Nu blev jag baksugen.
Tack för recept tipset!
Ha en bra söndag!!!
Åh så gott! mums måste testa mig på att göra egna
Åh så gott det ser ut!
Ohhh så gott med semlor!Nu blev jag sugen :P!
Allt bra?
Kram
Jag bakade semlor i helgen ! Sjukt gott !
Gud vad gott med semlor, har inte ätit någon i år! Ska testa att baka egna!
Tack för receptet! Och vilken härlig bakblogg. Nu ser jag fram emot semeldagen :)
//S