Banankaka med chokladbitar

Publicerat: 2014-02-28 Kl: 11:14:00 | I kategori: Allmänt


Godaste banankakan jag ätit, tack för receptet bästa Ida!
 
75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 dl salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g chokladknappar eller hackad choklad
2,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
 
Smält fettet & låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt & vaniljsocker. Dela äggen & blanda i gulorna. Mosa bananerna & blanda i dem. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad & bikarbonat. Vänd ner det i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum & vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord & bröad form. Grädda 30-40 min på 175 grader. Den ska knappt vara klar i mitten för att bli extra saftig.
 
Ät med glass eller grädde, utan går också bra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0