Pannacotta
Publicerat: 2010-12-27 Kl: 08:43:07 | I kategori: Desserter4-6 personer
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten medans du gör iordning gräddblandningen.
Snitta vaniljstången & gröp ur fröna, lägg allt i en kastrull inkl stången. Häll över grädde & socker. Låt koka upp & puttra i 1-2 minuter. Tag kastrullen från plattan (viktigt, får ej koka när du rör ner gelatinet). Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i gräddblandningen tills bladen löses upp. Sila bort eventuella bitar från vaniljstången & häll upp i serveringsglas. Låt stelna 3-4 timmar i kylskåp. Denna dessert kan med fördel göras dagen innan om man vill. Servera med valfri frukt eller bär. Jag tog tinade hallon som jag mosade ihop.
Lyxigt & enkelt!
Kommentarer
Trackback