Recept i en burk

Publicerat: 2011-09-27 Kl: 10:26:41 | I kategori: Saker & ting | 2 kommentarer


Klipp ur mumsiga recept & spara i en fin burk. Roligt att ta fram om man vill ha inspiration till ett en fest eller middag!


Boka en kurs!

Publicerat: 2011-09-20 Kl: 16:55:17 | I kategori: Passion för Choklad | 7 kommentarer


Sen förra året då jag var på chokladfestivalen så har jag varit supersugen på att lära mig pralintillverkning. Tänk att få bjuda & ge bort egengjorda lyxiga praliner till någon? Eller kanske till dig själv ;)

Därför ska jag gå en kurs hos proffsiga Puss & Kram Choklad i Sickla, vill du gå med mig?

Läs mer om Kurstillfällena här & boka in dig direkt!

Ååå, det kommer bli hur kul som helst =D




Klassisk kladdkaka

Publicerat: 2011-09-18 Kl: 13:38:34 | I kategori: Choklad | 6 kommentarer


Finns det någon som inte tycker om kladdkaka?

 

Den där enkla kakan som man för det mesta har alla ingredienser hemma till & slänger ihop i ett naffs.

Segast blir den såklart efter en dag i kylskåpet, men går lika bra att moffa i sig direkt!

 

  • 2 eklogiska ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 100 g smör
  • (100 g chokladknappar eller hackad choklad)

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ägg & socker. Rör ner dom torra ingredienserna & sist i med smöret. Om du vill kan du tillsätta mörk choklad i bitar.
Smörj en form med löstagbara kanter, jag brukar ta socker istället för ströbröd (blir härligt knapriga kanter då).
Grädda i ugnen 25 minuter & inte en minut längre :) Gör du dubbel sats så gräddar du i ca. 35 minuter.

Severa med lättvispad grädde (gärna 20 %) eller vaniljglass.

Gilla mig på facebook!

Publicerat: 2011-09-15 Kl: 10:23:15 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Nu har även lilla jag skaffat mig en sida på facebook, där jag kommer uppdatera om recept mm.
Titta gärna in en sväng & säg hej!

Gå in & gilla min sida här

Kursprogram från puss & kram choklad i Sickla

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 21:04:16 | I kategori: Passion för Choklad | 47 kommentarer


Nu har jag fått äran att dela med mig av 2011/2012 kursprogram till Puss & Kram choklad kurser som kommer äga rum i 2011/2012. Tre helt underbara kurser & jag har lust att gå på alla tre!


Vad sägs som att lära dig baka små söta macarons eller lära dig göra dina egna lyxiga praliner?

Samtliga kurser kommer hållas i:

Sickla Köpkvarter. Järnvägsgatan 8, 131 54 Nacka - Stockholm



Cupcakes & Macarons

På den här kursen lär du dig baka söta cupcakes & trendiga macarons

- Vi lär dig konsten att spritsa & dekorera cupcakes, många tips & tricks!
- Vi bakar de trendiga men ack så svåra macarongerna i flera olika färger & fyllningar

Recepthäfte ingår & allt som du bakar får du ta med hem. Lunch ingår i priset.

Aktuella datum: 6/11, 22/1, 4/3, 1/4, 6/5, 3/6
Kurstid: 10-17
Pris: 1650 :-





Fransk dessertkurs

Den här kursen är för dig som vill lära dig lite avancerade desserter. Du kommer garanterat impa på dina vänner med en professionellt gjord chokladmoussedessert fylld med bavarois & fruktkompott.

- Vi kommer göra olika sorters mousser, fruktkompotter, bavarois & chokladdekorationer.
- Tips & tricks på hur du med enkla knep dekorerar som en fransk konditor.

Recepthäfte ingår & allt som du bakar får du ta med hem. Lunch ingår i priset.

Aktuella datum: 20/11, 12/2, 18/3, 15/4, 20/5, 10/6
Kurstid: 10-17
Pris: 1950 :-





Pralintillverkning

En grundutbildning för dig som vill kunna göra egna lyxiga praliner hemma. Du behöver inte ha några förkunskaper.

- Vi går igenom varför man tempererar chokladen & hur proffsen gör det.
- Du kokar olika sorters tryfflar, både enklare & mer avancerade
- Du får lära dig de olika pralinmetoderna: formgjutning, chokladdoppade tryfflar och handgjorda.
- Tips på hur man hanterar & förvarar råvaran bäst.

Recepthäfte ingår & allt som du bakar får du ta med hem. Lunch ingår i priset.

Aktuella datum: 27/11, 26/2, 11/3, 29/4, 13/5, 17/6
Kurstid: 10-17
Pris: 1950 :-





Vill du anmäla dig?Du anmäler dig genom förskottsbetalning i butiken eller till vårt bankgiro.Vi har även presentkort. Är ni ett större sällskap kan ni boka en egen kurs.Skulle du få förhinder kan du avboka genom att meddela oss
senast en vecka före kursen för att återfå betalningen, det går även bra att överlåta platsen till någon annan.
För bokning och mer information: Puss&KramChoklad Telefon: 08- 643 24 40 Järnvägsgatan 8 i SicklaKöpkvarter 131 54 Nacka [email protected]



Chokladfestivalen 2011

Publicerat: 2011-09-14 Kl: 17:54:29 | I kategori: Event | 10 kommentarer




 

 

Samtliga bilder är tagna av mig vid förra årets festival.

 

Välkommen till en festival för alla sinnen i dagarna tre! För tionde gången intar choklad- tillverkare, leverantörer, chocolatierer och konditorier museets stora hall och visar upp och säljer det senaste inom kvalitetschoklad. Välj bland praliner, chokladkakor och bakverk. Fråga experter, provsmaka, köp med hem och njut! Chokladfestivalen är njutning och kvalitet. Att sprida kunskapen om kvalitetschoklad är just vad festivalen handlar om.

14-16 oktober äger festivalen rum på nordiska museet, jag kommer vara där! Kommer du?



 

 


Cookies in a jar

Publicerat: 2011-09-09 Kl: 23:08:25 | I kategori: Småkakor | 9 kommentarer


Gör som jag & ge bort en ätbar present. Min underbara vän Emelie älskar mina bakverk & tjatar alltid på mig att jag ska baka något gott när hon kommer på besök. Här har jag gjort förjobbet till henne, det fattas bara att tillsätta smör & ägg i mjölblandningen. Recepten är oändliga, men jag rekommenderar såklart mitt recept på American Cookies ;).

 


Puss och kram choklad i Sickla

Publicerat: 2011-09-01 Kl: 17:50:29 | I kategori: Passion för Choklad | 2 kommentarer


 

Jag har prövat på flera chokladfabriker som tillverkar handgjorda praliner, men ingen har lyckats slå Puss & kram choklad i Sickla. Har ni vägarna förbi tycker jag absolut att ni ska ge det ett besök. Jag tar alltid en fika - några praliner & en chailatte, när jag är i närheten. Men dom har allt ifrån handgjorda praliner, desserer & tårtor som är oemotståndliga. Sen köper jag alltid med mig hem ett gäng praliner också för att vardagen blir så mycket lyxigare då ;)! Det märks att det är MYCKET kärlek i godsakerna & råvarorna är av hög kvalié. Dom som jobbar där är supertrevliga också.

 


Alla praliner och bakelser är handgjorda från grunden med noga utvalda råvaror av högsta kvalitet.

 

I höst drar dom även igång flera kurser i form av pralintillverkning, dessertkurser & cupcake kurser mm.

Något som jag är supersugen att delta i!


RSS 2.0