Grillad ananas

Publicerat: 2011-04-26 Kl: 09:20:56 | I kategori: Desserter | 5 kommentarer


I helgen hade vi grillpremiär här hemma & varför inte slänga desserten på grillen också?

 

4 personer

  • 1 ananas
  • 1 lime
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker

Skär bort skalet på ananasen, dela sedan på mitten och skär bort rotdelen.
Blanda ihop råsocker och saften från lime. Rör lite så att sockret löser sig.
Skär långa stavar av ananasen och trä på spett. Pensla sedan marinaden på ananasen och låt dra några minuter. Grilla ananasen så att den får färg på alla sidor & servera med en kula vaniljglass.

Superenkelt & smarrigt!

Håkons bursdagskake

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 18:18:59 | I kategori: Tårtor | 5 kommentarer


Min sambo fyller 25 idag & han ville såklart ha tårta på sin födelsedag.

Här kommer ett enkelt recept på en mycket bra tårtbotten.

 

Tårtbotten

En tårta ca. 12 bitar

  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk vaniljsocker

En form ca 24 cm i diameter


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 g, smörj & bröa formen.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna länge.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål. Vänd sedan ner blandningen i äggsmeten & rör om. Häll smeten i formen & grädda i ca 40 minuter, prova med en sticka.

Låt kakan svalna innan du delar den i tre delar. Bre på önskad fyllning mellan varje lager.

Förslag till fyllning:
3 dl vispad grädde blandat med vaniljkräm (gjord enligt anvisningarna på paketet)
Mosad banan
Hallongrädde
Sylt
Lemon curd
Fruktmousse mm.

Ganasche

  • 400 g mörk choklad
  • 3 dl grädde
  • 125 g smör
  • En nypa salt
Gör så här:

Smält smör & choklad i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädde & salt. Rör tills smeten har blivit blank. Ställ in i kylskåpet & rör om då & då. Smeten ska ha blivit krämig, men inte hård. Om den ändå blir hård, värm några sekunder i micron & börja om från början. Bred chokladkrämen över tårtan & dekorera med hallon.

Vinnaren kalasform

Publicerat: 2011-04-18 Kl: 07:57:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vinnaren i tävlingen av kalasformarna är Cicilia, mejla mig din adress så skickar jag paketet så fort jag kan! :)

Grattis!

Tävling, vinn kit från Kalasform

Publicerat: 2011-04-15 Kl: 09:31:59 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Muffinsformar & tryffelformar

Servetter med rosmotiv

Matchande bricka till servetterna

 

Nu har ni chansen att vinna ett sött litet kit från KALASFORM

Tycker dom har riktigt fina bakformar, eller hur?  Nu har dom även fått in fina brickor

med matchande servetter till.

 

Det ska vara roligt & enkelt att tävla, så mejla mig till [email protected] & tala om att du vill vinna!

Vinnaren drar jag på söndag kväll klockan 22.00


Tävling!

Publicerat: 2011-04-14 Kl: 23:02:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är jag äntligen hemma, sambon blev akut magsjuk så jag & sonen flydde ;)

I morgon lägger jag upp en tävling!
Så kika in då vettja! :D

Cheesecakebrownie med hallongrädde

Publicerat: 2011-04-07 Kl: 10:48:37 | I kategori: Desserter | 20 kommentarer


Det här är nog det godaste jag ätit på sjukt länge. Så enkelt, men så gott!

Funkar utmärkt som dessert efter en middag & även som fikavarianten

Receptet är hämtat från Hummingbird Bakery

Brownie

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 200 g osaltat smör
  • 250 g florsocker
  • 3 ägg
  • 110 g mjöl
Cheesecake

  • 400 g naturell färskost
  • 150 g florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
Gräddtäcke

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g florsocker
  • 150 g hallon

En bakplåt med måtten 33x23 cm
Smörj med smör & ströbröd

Värm ugnen till 175 grader

Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, akta så chokladen inte bränns vid. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten & jämna till med en spatel.

Till cheesecakelagret: Blanda färskost, socker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på  sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.

Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.

Detta recept anges i gram, att använda en våg är det bästa då. Men ifall du inte har någon våg så kan du kika på den här sidan, där dom omvandlar gram till dl.

Tidningen Baka

Publicerat: 2011-04-06 Kl: 13:01:09 | I kategori: Saker & ting | 5 kommentarer


Tidningen Baka damp ner i brevlådan nyss, trevlig läsning så här på eftermiddagen

Lite svar på frågor ni hade om Cake Popsen

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Fick en del frågor om cake popsen som jag gjorde, hoppas ni får svar på det ni undrar.

- Jag mixade kakorna för sig & bakade in det som var emellan sedan i degen
- Det blev cirka 20 klubbor a´20 gram i varje
- Jag hade bollarna i frysen i ca 10 minuter & tog fram några åt gången när dom skulle doppas i chokladen
- Jag använde grillpinnar, blompinnar går såklart lika bra ifall man har det
- Cellofanpapper kan man hitta på Panduro & Lagerhouse
- Strösslet utanpå kan du hitta i välsorterade matbutiker eller på kakburken.se, endast fantasin sätter gränser.


Hummingbird Bakery London

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:12:10 | I kategori: Saker & ting | 4 kommentarer


Denna mysiga bok fick snällt följa med mig hem idag.

Boken innehåller recept på alla populära bakverk från berömda Hummingbird Bakery i London.

Allt ifrån lyxiga cupcakes till smarriga tårtor.

Har du prövat deras bakverk i London någon gång?


Kardemummavåfflor

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 22:01:13 | I kategori: Desserter | 0 kommentarer



ca. 6 våfflor

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk malen kardemumma

glass/grädde & sylt till servering

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken & vispa snabbt ihop till en smet. Rör i det avsvalnade smöret. Grädda ca. 1 dl våffelsmet åt gången i smörat våffeljärn. Servera genast.

Tips!
Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca. 150 grader. Ifall ni vill äta våfflorna samtidigt.

Välkomna

Publicerat: 2011-04-05 Kl: 21:49:55 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Först måste jag säga att wooow vad många som hittat hit via länken på startsidan på Blogg.se. Jag blir verkligen helt varm i hjärtat av att läsa alla fina kommentarer som ni har lämnat efter er, tusen tack! Det är detta jag brinner för, att få baka & dela med mig av recept som de flesta kan göra. Verkligen jättekul att så många nya läsare har lagt till mig i Bloglovin också, då det är lättare att hålla reda på nya blogginlägg som publiceras.

Vem är nu tjejen bakom denna blogg? Jo, Mette heter jag & bor med min glada norrbagge, 10 veckors son & en kissemiss i Sthlm. Just nu fördriver jag dagarna som mammaledig men i vanliga fall jobbar jag med kläder & mode. Mer om min personliga sida kan ni läsa i min andra blogg.



Chokladtårta med kaksmulor

RSS 2.0