Cheesecakebrownie med hallongrädde
Publicerat: 2011-04-07 Kl: 10:48:37 | I kategori: DesserterDet här är nog det godaste jag ätit på sjukt länge. Så enkelt, men så gott!
Funkar utmärkt som dessert efter en middag & även som fikavarianten
Receptet är hämtat från Hummingbird Bakery
Brownie
- 200 g mörk choklad 70 %
- 200 g osaltat smör
- 250 g florsocker
- 3 ägg
- 110 g mjöl
- 400 g naturell färskost
- 150 g florsocker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 100 g florsocker
- 150 g hallon
En bakplåt med måtten 33x23 cm
Smörj med smör & ströbröd
Värm ugnen till 175 grader
Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron, akta så chokladen inte bränns vid. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i den förberedda bakplåten & jämna till med en spatel.
Till cheesecakelagret: Blanda färskost, socker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.
Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.
Detta recept anges i gram, att använda en våg är det bästa då. Men ifall du inte har någon våg så kan du kika på den här sidan, där dom omvandlar gram till dl.

såg väldigt gott ut även fast jag inte gillar hallon, :)
men guuud vad god den såg ut
Är verkligen svag för sötsaker...och speciellt sådant som innehåller ordet cheescake. Ser verkligen gott ut!!!
Ska nog prova receptet i helgen, har varit sugen på cheesecake länge =) Har lagt in din blogg på min sida som favorit med länk hit, hoppas det var okey?
sv. Tack!Oh du!Den där ser ju föööör god ut:P
Allt är så fint och ser så gott ut =) Du är bra på det hr du =) Jag är gärna provsmakare när du vart i farten och bakat =)
Åh åh åh, det är ju från den boken :) direkt när jag såg det receptet i boken tänkte jag MUMS - måste göras snarast! Så det får jag faktiskt ta och göra, när jag såg att du gjort den blir jag ännu mer sugen :)
Det ser ju farligt gott ut!
nu har jag skrivit ut typ alla dina recept. får se när man ska testa någon av dem:)) hahah
mmmmm .........:P alla recept du läger ut på din blogg har du gjort de.
ser ljuvlig ut!
Mums vad det där såg gott ut :) skoj med en bak-blogg, själv har jag en matblogg :)
Vad gott det ser ut :)
Herregud så gott det såg ut, Ska bjuda på detta till fredagfikat på jobbet nästa vecka!
Vad gott det ser ut!
Jag provade att göra den i helgen och den blev så god!!! Den blev dock inte lika fin som din, men så god.... Tack så mycket för receptet!
Ser jättegott ut :)
Underbart de låter ! Ska testa mig på denna inför helgen då de väntas folk hit :)
Men en fråga; När du skriver "Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek.". Vad menar du med "sidorna" ? Hur ska jag kunna se det om jag har den i en kakform som bara har avtagbara sidor? Ska man då ta av dem för att se? Eller man måste man baka den i någon speciell sak? :)
Hoppas på svar :)
Men ska denna göras direkt på plåt eller i en form ? :) massa frågor, men jag är inte så van i köket ^^
Hej! Jag tänkte baka den här cheesecaken ikväll men jag bara undrar om man kan använda en vanlig form med löstagbar kant? För vi har bara en sån..