Pannacotta med hallonsås
Publicerat: 2011-08-06 Kl: 22:00:46 | I kategori: DesserterVisste ni att pannacotta betyder ordagrant kokt grädde (panna betyder grädde) på italienska och rätten kommer från landskapet Piemonte i Norditalien.
4-6 personer
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten medans du gör i ordning gräddblandningen.
Snitta vaniljstången & gröp ur fröna, lägg allt i en kastrull inkl stången. Häll över grädde & socker. Låt koka upp & puttra i 1-2 minuter. Tag kastrullen från plattan (viktigt, det får inte koka när du rör ner gelatinet). Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i gräddblandningen tills bladen löses upp. Sila bort eventuella bitar från vaniljstången & häll upp i serveringsglas. Låt stelna 3-4 timmar i kylskåp. Denna dessert kan med fördel göras dagen innan om man vill. Servera med valfri frukt eller bär.
Lyxigt & enkelt!

Kommentarer
Postat av: Emmelie Johansson
Otroligt fina bilder!
Trackback