Chokladfondant med fruktsallad

Publicerat: 2011-01-07 Kl: 23:25:40 | I kategori: Desserter


4 (ganska så stora) portioner:

  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram smör rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 4 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl vetemjöl

Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn ca 2-3 minuter. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.

Smörj fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer ca. 1,5 dl

Grädda fondanterna i ugn, 200 grader ca 10 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten men hårda i kanterna. Vänd försiktigt upp o ner på formarna över varsin tallrik eller servera direkt ur formen.

Servera med en kula vaniljglass & en liten fruktsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0