Hallon & chokladmousse
Publicerat: 2011-01-01 Kl: 01:38:54 | I kategori: Desserter- 100 g mörk choklad ( jag tog marabou´s 70 %)
- 2 st äggulor
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl grädde
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Rör ner äggulorna en i taget & vaniljsockret. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Vispa grädden, inte för hårt, och vispa/rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen en timme.
Servera med bär, nötter eller vad du tycker om.
Gjorde samma med hallonmoussen fast tog 200 g hallon som jag mosade ihop med 1,5 msk socker. Sen rörde jag ner äggulorna & vaniljsockret, vispade med elvisp. Hallonmoset blandade jag sedan ihop med den vispade grädden.

Kommentarer
Postat av: Catrin
åååhhh så gott =)
Trackback