My Oreo dream
Publicerat: 2011-07-02 Kl: 17:42:13 | I kategori: DesserterDenna frestelse är med & tävlar hos Jennie & Kalasgott & jag hoppas på vinst
Tävla ni med! Länk
Tror jag har lyckats göra en lika god kaka som serveras på b.la Peppes Pizza i Norge & som säljs på Deli de luca i Oslo. Enligt sambon så var den ännu bättre ;) & jag måste nästan hålla med. Sist jag var hos släktingarna i Norge så åt jag den 2 gånger under helgen jag var där & tro mig, man blir proppmätt!
Denna underbara kaka består av 4 lager. Längst ner en botten av oreokexs, ett lager med chokladkräm gjord på 70 % choklad, chokladmousse & överst en mjuk kräm med smak av vit choklad. Och så toppad med oreokexs såklart!
Jag gjorde kakan i en mindre form (20 cm i diameter), då den blir så mäktig. Men du såklart göra en större kaka, dubbla då alla ingredienser. Servera gärna med en kula vaniljglass så lättar det upp lite med all choklad.
Botten:
- 2 paket oreokexs
- 25 g cream cheese
Mixa kexen fint i en blender eller i en matberedare. Jag plockade bort det vita mellan kexsen när jag använde blendern & tillsatte det i degen efteråt. Blanda smulor, ost & fyllningen till en deg.
Tryck ut degen i en valfri form, gärna med löstagbar botten.
Chokladkräm:
- 100 g mörk choklad 70 %
- 0.75 dl florsocker
- 50 g mjukt smör
- 2 tsk starkt kaffe
Chokladmousse:
- 50 g mörk choklad
- 1 äggula
- 2 msk florsocker
- 1,25 dl grädde
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera). Rör ner äggulan. Låt smeten svalna ordentligt. Rör ner florsockret när smeten har svalnat. Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet. Bre ett lager över chokladkrämen. Ställ in i kylen medans du gör det sista lagret. Du kan även vara bekväm & köra på två portioner chokladmousse från Ekströms.
Oreo dream creme:
100 vit choklad
125 g cream cheese
1.25 grädde
100 g florsocker
Frön från 1 vaniljstång
3 gelatinblad
1 paket oreokexs
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro. Vispa choklad & ost med en elvisp ca. 3 minuter. Tillsätt 100 g florsocker & rör om. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att dom blir mjuka & lös upp i några matskedar hett vatten. Rör ner gelatinet i blandningen. Vispa grädden luftig & rör ner den i blandningen. Skrapa ur fröna från vaniljstången & rör ner.
Häll blandningen över chokladmoussen & toppa med krossade oreokexs. Ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.

Åh va gott det ser ut. Älskar ju oreos :)
Hjälp, vad gott :-)
Vad god den ser ut! :)
Ser jättegod ut!
Ser riktigt gott ut :P
Oj så god den ser ut! Vad duktig du är.
Åh herregud vad gott allt ser ut! Tror jag dör :o
fantastisk, bakade den idag och den är ännu godare än den ser ut!
Åh jesus min skapare vad denna såg fantastisk ut!
Är totalt såld på din bakblogg framöver, keep the fantastic work up!
den ser helt underbar ut! :)
Ser underbart gott ut!
Den ser helt underbar ut :) Måste testas någon dag!