Citroncheesecake

Publicerat: 2011-06-23 Kl: 22:28:32 | I kategori: Desserter


Härlig cheesecake med smak av fräsch citron.

Gelétopping

  • 1/5 liter jordgubbar
  • 1 paket jordgubbsgelé

 

Ostfyllning

  • 400 g creme cheese
  • 2 st ägg
  • 1 pkt citrongelé
  • 2 msk socker
  • 1 dl grädde
  • Skalet av en citron

 

Botten

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör

Använd en form som du kan vända upp & ner på, t.ex en sockerkaksform. Du kan även göra med löstagbar botten, gör då kakan tvärtom.

Ansa & skiva jordgubbarna, lägg jordgubbarna i formen. Gör gelén enligt bruksanvisningen & låt svalna, häll sedan massan över jordgubbarna. Ställ i kylskåp alt. frys för att snabbstelna. Gör citrongelén enligt anvisningarna på paketet & låt svalna.

Blanda ost, äggulor (spar äggvitan) socker & citronskal till en luftig smet. Häll den avsvalnade citrongelén i ostsmeten & blanda väl. Vispa sedan grädden luftigt & blanda ner. Till sist vispar du äggvitorna till ett hårt skum & blandar i det i smeten. Häll smeten över det första gelélagret & ställ i kylskåp 2-3 timmar.

Mixa kakorna i en blender & blanda med smöret som du smälter. Bred ut kaksmeten med en slickepott på toppen & ställ in kakan att stelna, gärna över natten.

När du ska ta ur kakan, spola varmt vatten på formen & stjälp försiktigt ut kakan på ett fat. Har den svårt att lossna kan du dra med en kniv försiktigt längst med kanten.

Gelén hittar du i välsorterade matbutiker, oftast på den utländska hyllan. Mitt paket är köpt i Norge & innehåller 125 g & kokas på 5 dl vatten.




Kommentarer
Postat av: Ninni

Hej! Den ser supergod ut. Om man nu inte har några kontakter med Norge, har du något förslag på var man kan få tag på Gelé. Kanske nån webshop eller nåt som säljer. Fick ett recept på Pepparkakscheesecake med citrongelen i fyllningen. Mm jättegod.

2011-12-22 @ 19:34:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0