Banoffe pie
Publicerat: 2011-03-19 Kl: 17:13:16 | I kategori: Paj- 200 g digestivekex
- 150 g smör
- 1 burk kondenserad mjölk (dulce de leche)
- 4 st skivade bananer
- 3 dl vispgrädde
- Mjölkchoklad till dekoration
Dulce de leche får man om man kokar kondenserad mjölk i 3 timmar. Ta bort pappret runt konserven & lägg i en stor kastrull. Fyll upp med vatten tills den täcker burken & koka på medelvärme i 3 timmar.
Under tiden mixar du digestivekexen & blandar med smält smör. Tryck ut smeten i en pajform & ställ kallt.
Bre dulce de leche över smulblandningen & lägg bananskivor över.
Vispa grädden & spritsa/bre den över bananerna, toppa med riven choklad.
Låt stå kallt en stund innan du serverar denna supersöta efterrätt

Kommentarer
Postat av: Catrin
mums!
Postat av: Amanda
detta recept kommer jag definitivt testa någon gång :))
Postat av: Beatrice Bäckstrand
Åh, vilket underbart recept!
Detta kommer jag absolut testa, snart!
Trackback