Smulpaj med hallon & mörk choklad
Publicerat: 2011-05-02 Kl: 17:56:16 | I kategori: Paj4-6 personer
- 125 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- 0,75 dl råsocker
- 100 gram mörk choklad
- 4 deciliter hallon
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Ta mer mjöl ifall degen inte blir smulig.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar.
Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm. Severa med vaniljsås, vaniljvisp eller en kula vaniljglass.

den där måste jag testa nån dag:D
Låter underbart! Sitter här och dreglar för fullt!
Hallonpaj är en av mina absoluta favorit-bakverk! :) underbart gott! Men har aldrig testat med choklad i förut, kanske ska göra det :)
Hallon och choklad i paj är verkligen en underbar kombo!!