Devils cake
Publicerat: 2011-10-09 Kl: 19:45:50 | I kategori: Choklad


En lyxig chokladkaka som är super enkel att slänga ihop & behöver absolut inte stå över natten för att bli sådär härligt kladdig. Men det är klart, den blir säkert ännu godare om man orkar vänta en dag ;). Jag serverade denna med vispad grädde som jag hade lite socker & äkta vaniljstång i. Succé säger jag bara!
250 g mörkchoklad av god kvalité
250 g smör
4 ägg
3 1/2 dl florsocker
2 dl vetemjöl
4 msk frukt eller juicepuré
Topping:
1/2 dl strösocker
1/2 dl grädde
100 g hackad mörk choklad av god kvalité
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret & häll över chokladen så den smälter. Vispa ihog ägg & florsocker luftigt för hand. Tillsätt chokladsmeten & rör ner mjölet. Tillsätt purén & häll därefter smeten i en form ca. 24 cm i diameter. Grädda kakan ca. 20 minuter, kakan ska inte vara helt genombakad.
Smält sockret i en kastrull & häll över grädden. Låt koka ihop till en kolasås någon minut. Häll kolan över chokladen & rör ihop till en slät kräm. Bred ut toppingen på den avsvalnade kakan & sikta över kakao ifall du vill.

Den låter ju supergod!!!!
Vad är det för fruktpuré du använder?
åh mums ge mig!!
ja jag håller på och letar efter kökshanddukar samt kuddfodral att trycka på så jag kan starta upp och utveckla Avanna Home...vill så gärna!
Två bitar av den kan jag ta direkt, tack :D
Åh så gott!
Ja, självklart gör jag det! :)
Hej! :) Jag tänkte ge mig på den här kakan nu men jag undrar om man kan ersätta den mörka chokladen till ljus choklad? :)
Oh, vad mycket gott du gör!!
Hej
Har precis bakat kakan- den ser jätte gott ut! MEN jag har problem med kolasåsen- har försökt att göra den 2 ggr nu, men när sockret är smältat och jag häll över grädden så blir sockret som en stor stenhård kristall!
Hjälp!!!
Jag tror att det ska vara smör i kolasåsen!! Annars går det inte att smälta den