Chocolate cheesecake

Publicerat: 2012-05-27 Kl: 20:36:21 | I kategori: Choklad


Denna chokladiga & lite syrliga cheesecaken bjöd jag på lagom till omröstningen av Eurovision song contest.
Både kakan & Eurovision blev en succé! :)
Botten:
300 g digestivekex
150 g smör
3 msk kako
900 g färskost
190 g socker
1 tsk vaniljessens/vaniljsocker
4 ägg
200 g mörk choklad av god kvalité
En form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kexen & rör ihop med smält smör & kakao. Pressa ut i formen & platta till, ställ in i kylskåpet. Lägg färskost, socker, vaniljessens i en skål & vispa ihop försiktigt. Knäck i ett ägg i taget & vispa till en jämn smet. Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Häll chokladen i en annan skål & häll i lite av ostsmeten. Vispa lite & häll sedan i mer i omgångar, detta för att det inte ska skära sig av den varma chokladen. Vispa sedan allt till en jämn smet & bre smeten över bottnen. Grädda i mitten av ugnen ca. 50 minuter, den ser inte ut att vara färdig - men det är den. Låt svalna & ställ i kylskåp över natten. Servera med en klick grädde & med säsongens bär.

Kommentarer
Postat av: mamma

Den såg god ut

2012-05-30 @ 15:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0