Dinkellimpa

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:34:41 | I kategori: Matbröd


  • 25 g jäst
  • 2,5 msk honung
  • 7,5 dl vatten, fingervarmt
  • ca 8 dl dinkelsikt
  • ca 8 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 msk salt
  • 1 dl solroskärnor/linfrön

 

Rör ut smulad jäst och honung i ljummet vatten. Blanda i dinkelmjölet och rör om tills allt mjöl har löst sig. Täck med bakduk och låt stå i 1 timme.

Blanda ner dinkelsikt, salt och solroskärnor i fördegen. Kör 10 minuter i hushållsassistent på så låg hastighet som möjligt. Den sista minuten kan man köra lite snabbare.

Smörj två större eller tre mindre formar. Fyll dem till två tredjedelar med deg, täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.

Värm under tiden ugnen till 190–200 grader.

Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0