kladdkaka med chokladbitar
Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:22:53 | I kategori: Mjuka kakor1 kaka
- 75 g smör
- 3/4 dl matolja
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 6 msk kakao
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker (dan sukker fairtrade)
- 1 nypa salt
- 50-75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
- smör & ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull & tillsätt oljan
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust & pösigt, rör ner det varma smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål & vänd ner i smeten
Fyll smeten i en smord & bröad form ( ca. 25 cm i diameter) & stick i bitar av choklad
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min, kakan ska vara kladdig i mitten
Kan ätas ljummen med grädde/glass, men godast är den efter att ha fått stå i kylskåp över natten/dagen
Detta recept påminner om den klassiska kladdkakan jag brukar göra. Fast denna innehåller matolja, farinsocker & bakpulver.
Kommentarer
Trackback