kladdkaka med chokladbitar

Publicerat: 2010-10-29 Kl: 12:22:53 | I kategori: Mjuka kakor








1 kaka


  • 75 g smör
  • 3/4 dl matolja
  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker (dan sukker fairtrade)
  • 1 nypa salt
  • 50-75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • smör & ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull & tillsätt oljan
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust & pösigt, rör ner det varma smöret
Blanda de torra ingredienserna i en skål & vänd ner i smeten
Fyll smeten i en smord & bröad form ( ca. 25 cm i diameter) & stick i bitar av choklad
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min, kakan ska vara kladdig i mitten
Kan ätas ljummen med grädde/glass, men godast är den efter att ha fått stå i kylskåp över natten/dagen

Detta recept påminner om den klassiska kladdkakan jag brukar göra. Fast denna innehåller matolja, farinsocker & bakpulver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0