Semlor

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:41:29 | I kategori: Vetebröd


  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 1/4 dl Kesella lätt
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3/4 dl socker
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg

Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • florsocker
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0