Somrig mazarintårta
Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:17:27 | I kategori: Tårtor- 250 g mjukt smör
- 500 g mandelmassa
- 5 st ekologiska ägg
- 1 dl vetemjöl
- smör till formen
- mandelspån till formen
- 2 dl vispgrädde
- 1 sats vaniljkräm
- 1 l färska bär till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.
4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 30-40 minuter och låt svalna.
5. Vispa grädden fluffig.
6. Gör vaniljkrämen enligt baksidan på paketet. Blanda sen ihop med grädden. Bred blandningen över kakan & strö över bär.

Kommentarer
Trackback