Somrig mazarintårta

Publicerat: 2010-10-05 Kl: 00:17:27 | I kategori: Tårtor


  • 250 g mjukt smör
  • 500 g mandelmassa
  • 5 st ekologiska ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • mandelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 sats vaniljkräm
  • 1 l färska bär till garnering
300 3 0.5 2 1

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör till sist i mjölet för hand.

4. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 30-40 minuter och låt svalna.

5. Vispa grädden fluffig.

6. Gör vaniljkrämen enligt baksidan på paketet. Blanda sen ihop med grädden. Bred blandningen över kakan & strö över bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0