Kärleksmums

Publicerat: 2011-01-02 Kl: 16:32:06 | I kategori: Mjuka kakor


20-30 bitar beroende på storlek

Kakan:

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 100 g smör
  • 6 msk starkt kaffe
  • 2 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6-7 dl florsocker
  • 1-2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

 

Bred ut smeten i en form ca 35 x 25 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller socker. Tar du en större plåt så bli inte kakan lika hög.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter, testa med en provsticka.

 

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

 

Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0