Brownietårta med hallonmousse
Publicerat: 2011-07-31 Kl: 22:43:49 | I kategori: TårtorEn tårta
Browniebotten:
- 250 g socker
- 120 g smör
- 2 ekologiska ägg
- 75 g kakao av bra kvalité
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 90 g mjöl
- 100 g mörk choklad 70 %
Ställ brownien att svalna medans du gör hallonmoussen. Det är viktigt att den är helt kall innan moussen hälls över brownien, annars smälter moussen.
Hallonmousse:
- 100 färska hallon
- 4 gelatinblad
- 2 dl socker
- 4 dl grädde
Vispa resten av sockret & grädden luftigt. Tillsätt den avsvalnade hallonblandningen & blanda försiktigt. Bre moussen på browniebotten som fortfarande är i sin form. Ställ in kakan i kylskåpet minst 4 timmar & garnera med färska bär.
Tänk på att moussen lätt smälter när den kommer ut i den härliga heta sommarvärmen, så den bör serveras ganska omgående om det är jättevarmt ute.
Under alla godheter gömmer sig som sagt en Browniebotten & jag är med & tävlar hos Jennie Kalasgott.
Under augusti månad 2011 kan ni tävla HÄR

Kommentarer
Postat av: Sonya
Åh vad gott och gulligt allt ser ut! Vad sugen man blir!
Postat av: cupcake
jag vill ha den nu! så söt! :)
Trackback