Kardemummasnäckor
Publicerat: 2012-02-20 Kl: 13:07:07 | I kategori: VetebrödBullar med iskall mjölk
ca. 40 bullar
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g mjukt smör
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl ljus sirap
- 14-16 dl vetemjöl
- 4 tsk malen kardemumma
- 150 g mjukt smör
- socker
- vaniljsocker
- kardemumma
- pärlsocker
- 1 ägg
Dela degen i två delar eller kavla ut hela om du har en stor yta att arbeta på. Bre på ett rikligt lager med mjukt smör, strö socker, vaniljsocker & kardemumma över. Rulla ihop degen till en rulle & skär i 1 cm bitar. Lägg i bullformar eller direkt på en plåt med smörpapper. Låt jäsa 15-20 minuter. Blanda 1 ägg med lite vatten & pensla på blandningen på varje bulle, avsluta med lite pärlsocker. Grädda bullarna tills det har fått fin färg, ca 6-8 minuter. Låt svalna på ett galler.

Kommentarer
Postat av: Helena Lindblad
Hej,
Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande en förfrågan. Har du en mailadress dit jag kan höra av mig?
Hälsningar,
Helena Lindblad
Trackback