Äppelkompott med vaniljgrädde & kaksmulor
Publicerat: 2012-11-01 Kl: 22:04:00 | I kategori: Allmänt
5 fasta äpplen
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vatten
2 msk citron
1 dl socker
1/2 tsk kardemumma
1 kanelstång
1/2 tsk ingefära
2 tsk potatismjöl, utblandat i 1 msk vatten
Skala & tärna ur äpplena. Skär i små bitar. Blanda alla ingredienserna i en kastrull & lägg i äppelbitarna. Koka upp & låt koka i ca. 6 minuter. Rör om då & då. Ta kastrullen från plattan & rör snabbt i blandningen med potatismjöl.Låt svalna.
Servera med lättvispad grädde smaksatt med vanilj eller gör som jag - blanda lika delar grädde med marsankräm. Smula över kaksmulor & pudra över florsocker.
Kaksmulor:
1 dl vetemjöl
1/4 dl socker
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
Knåda ihop ingredienserna & forma till 5 små bollar. Lägg ner i små pappersformar & grädda ca. 10 minuter i 200 grader. Låt kakorna svalna & smula sedan sönder dem.

Kommentarer
Postat av: Bland bakverk och kastruller
Så gott detta verkar!!! Vilken fin bild!!
Svar:
mirabellcupcake.blogg.se
Postat av: Anonym
Mycket smarrigt, vi hade lite rom i var också gott!
Svar:
mirabellcupcake.blogg.se
Trackback