Mjölkchokladpannacotta med daim
Publicerat: 2012-11-04 Kl: 00:46:00 | I kategori: Allmänt
4-6 portioner beroende på hur mycket man orkar! Detta recept är i princip samma som den vanliga vaniljpannacottan men med choklad istället för vanilj ;)
5 dl grädde
1/2 dl socker
250 g mjölkchoklad
3 gelatinblad
1-2 dubbeldaim & vispad grädde till servering
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten ca. 5 minuter. Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde & socker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan & rör ner chokladen tills den smält.
Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i blandningen, det är viktigt att du tagit bort kastrullen från plattan - annars kan blandningen skära sig. Häll upp i fina glas & ställ kallt minst 3-4 timmar.
Servera med hackad daim & en klick osötad grädde, pudra över lite kakao.

Från boken Sweets by Roy

Kommentarer
Postat av: Emelie
åh vad gott!
Postat av: sabina mammastårtor
ser jättegott ut!
Svar:
mirabellcupcake.blogg.se
Postat av: Ellinor
Åh, detta måste provas! Tack för inspirationen!
Postat av: Hanna W | BF 2013 ♥
Oj, vad gott.. Måste provas!
Trackback