Mjölkchokladpannacotta med daim

Publicerat: 2012-11-04 Kl: 00:46:00 | I kategori: Allmänt


 
4-6 portioner beroende på hur mycket man orkar! Detta recept är i princip samma som den vanliga vaniljpannacottan men med choklad istället för vanilj ;)
 
5 dl grädde
1/2 dl socker
250 g mjölkchoklad
3 gelatinblad
1-2 dubbeldaim & vispad grädde till servering
 
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten ca. 5 minuter. Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädde & socker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan & rör ner chokladen tills den smält.
Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i blandningen, det är viktigt att du tagit bort kastrullen från plattan - annars kan blandningen skära sig. Häll upp i fina glas & ställ kallt minst 3-4 timmar.
Servera med hackad daim & en klick osötad grädde, pudra över lite kakao.
 
Från boken Sweets by Roy

Kommentarer
Postat av: Emelie

åh vad gott!

2012-11-04 @ 09:29:22
URL: http://photobyemelieee.blogg.se
Postat av: sabina mammastårtor

ser jättegott ut!

Svar: Det var supergott! =)
mirabellcupcake.blogg.se

2012-11-04 @ 10:35:54
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Ellinor

Åh, detta måste provas! Tack för inspirationen!

2012-11-07 @ 14:31:46
Postat av: Hanna W | BF 2013 ♥

Oj, vad gott.. Måste provas!

2012-11-09 @ 08:12:43
URL: http://mammawild.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0