Toscakaka

Publicerat: 2012-11-13 Kl: 21:48:50 | I kategori: Allmänt


 
En mycket enkel & god kaka med en knäckig toppen, gick åt i ett naffs på jobbet!
 
100 g smör, smält
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
 
Smörj & bröa en form med löstagbar botten 24 cm. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg & socker med elvisp. Vipsa ner bakpulvret. Tillsätt de övriga ingredienserna & vispa till en jämn smet. Grädda kakan 20-25 minuter. Under tiden gör du toscasmeten, den tar ca. 15 minuter & bör vara klar tills kakan har stått inne 20-25 min.
 
100 g mandelspån
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
 
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då vartefter smöret smälter. Höj eventuellt värmen något och rör om under tiden glasyren blir varmare och börjar tjockna. Det bränns fort vid, så rör om hela tiden. Låt smeten bubbla 1-2 minuter under sakta omrörning och sedan är toscasmeten klar.

Tag ut toscakakan från ugnen och bred på glasyren. Flytta upp ugnsgallret ett steg och ställ in toscakakan och grädda ytterligare 20 minuter eller tills toscakakan har fått vacker gyllengul färg.


Kommentarer
Postat av: Bland bakverk och kastruller

Det är så gott med en klassisk toscakaka!!!

Svar: Ja visst ere!
mirabellcupcake.blogg.se

2012-11-14 @ 07:09:51
URL: http://www.peachloveinfood.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0