Mjuk pepparkaka med creme cheese
Publicerat: 2013-11-30 Kl: 20:13:00 | I kategori: Allmänt
Jag gjorde dubbel sats & gräddade kakan i en plåtform som var 20*30 cm, gör du vanlig sats så gräddar du den i en mindre form eller i en vanlig sockerkaksform
100 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 dl farinsocker
1,5 dl filmjölk
1 1/2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
Smält smöret. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt filmjölken, bikarbonat & kryddorna-vispa. Rör ner mjölet & blanda till en jämn smet. Häll sist i smöret. Häll smeten i formen & grädda i ugnen ca. 30 min beroende på vilken form du använder. Kontrollera med en sticka, när stickan är torr är kakan klar.
Servera med creme cheese smaksatt med lite florsocker eller med grädde & lingon. Eller ät den bara som den är...

Kommentarer
Postat av: Johanna
Åh så gott!
Postat av: Malin - Gravid med tvillingar
Mums!!
Trackback