Happy Panncake
Publicerat: 2013-06-23 Kl: 23:11:55 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarerTill helgen åt vi äggröra, bacon & dessa som dessert till brunch.
Med lönnsirap, chokladsås & jordgubbar. Jag använder Leilas recept med citronskal i...
pannacotta med limemarinerade jordgubbar
Publicerat: 2013-06-21 Kl: 23:26:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerDen enkla desserten som ändå känns lyxig!
5 dl grädde
1/2 dl socker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde, socker, urskrapad vanilj & vaniljstång i en kastrull. Koka upp & låt småkoka 2 minuter. Ta plattan från spisen & rör ner gelatinbladen, obs - det får ej koka. Plocka upp vaniljstången & häll upp i 4 portionsformar. Ställ kallt minst 3-4 timmar, görs med fördel dagen innan.
1/2 liter jordgubbar i bitar blandas med 3 msk socker, skalet & saften av en lime. Låt dra en stund, servera till pannacottan.
Fröknäcke
Publicerat: 2013-06-19 Kl: 19:49:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl majsmjöl
1 dl matolja
2 dl vatten
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl majsmjöl
1 dl matolja
2 dl vatten
Flingsalt
Blanda allt i en bunke och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper till över och dra ut smeten tunt med händerna.
Grädda i ugnen på 150 grader i 55 minuter. Ät och njut :-)
Grädda i ugnen på 150 grader i 55 minuter. Ät och njut :-)