Kungsörnen cupcakes
Publicerat: 2011-10-23 Kl: 21:18:07 | I kategori: Cupcakes | 3 kommentarerFör den som vill svänga ihop något snabbt! Jag ska testa dessa någon dag, även fast jag föredrar att göra från grunden. Återkommer med betyg!
Cupcakes ligger i tiden och har blivit trendigt. Bloggvärlden svämmar över av de söta, dekorerade bakverken och på nätet finns det mängder av recept som lockar fram din inre konditor. Nu lanserar vi en cupcakes som gör det enkelt för dig att lyckas..
Cupcakes är små fina kakor som bakas i portionsformar som sedan pyntas med frosting och strössel, nötter, bär eller godis. Namnet cupcakes tros härstamma från 1800-talets Amerika då husmödrarna saknade hushållsvåg och istället använde en kopp som mått för ingredienserna när de bakade. En kopp mjöl, en kopp socker resulterade i att kakan fick namnet ”koppkaka” – cupcake.
– Cupcakes är som ett slags minitårtor, säger Lena Borg Jakobsson, produktchef, Kungsörnen. De är lika mycket njutning för ögat som för gommen och du kan dekorera de som du vill, bara fantasin sätter gränserna.
Våra cupcakes finns i smakerna Strawberry Surprise och Chocolate Dream och innehåller bakmix, tio muffinsformar, frosting och topping, allt du behöver för att baka dina egna mumsiga cupcakes.

Rösta på mig!
Publicerat: 2011-10-18 Kl: 08:42:46 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarerRösta i så fall på min blogg i Matbloggspriset 2011
Det tar inte lång tid & jag skulle bli otroligt glad ifall ni tog er tid :)
HÄR kan ni rösta

Röstningen kan göras fram till 6 november!

Chokladfestivalen 2011 i bilder
Publicerat: 2011-10-17 Kl: 13:31:55 | I kategori: Passion för Choklad | 3 kommentarerPralinerna flödade i Puss & krams monter, smakerna lime, mango & passion gick som smör i solsken.
Här presenterar Jozica (ägare av Puss & kram) sitt tävlingsbidrag till Åsö´s tävling Årets pralin 2011
Vi jobbar flitigt bakom disken :)
Handgjorda delikata marsipanfrukter, nästan så fina att man inte vill äta upp dessa
Vi sålde även andra varor, självklart med choklad i. Här är en hallonmarmelad med 70 % choklad
Mint, lime, champange & citron/timjan
Puss & kram praliner
Vår fina monter :)
Tävling i årets konditor utsågs, här är ett utav bidragen

Tävling! - Annaform
Publicerat: 2011-10-14 Kl: 10:41:09 | I kategori: Allmänt | 20 kommentarerTävlingen startar idag och avslutas 31/10 nångång under dagen. Hoppas ni gillar tävlingen! Det är såklart enkelt att tävla och alla kan vara med!
Tävla du med, klicka här!
För att vara med och tävla lämnar ni en kommentar i det här inlägget och svarar på frågan; Vart i ditt hem skulle dessa planscher få sitta? Har du blogg tipsar du om tävlingen i ett enskilt inlägg på din blogg, är du utan blogg mejlar du två vänner om tävlingen. Glöm inte att lämna namn och mejladress så jag kan nå dig om du vinner!
Har även äran att ge mina läsare en rabattkod som ni kan använda vid beställning hos Annaform, koden gäller oktober ut och är mirabellcupcakeokt, ange det vid beställning, då får ni två planscher vid köp av en. Inte illa va!
Lycka till allesammans!
HÄR kan ni låna bilden här ovan.

Chokladfestivalen 2011
Publicerat: 2011-10-12 Kl: 21:14:57 | I kategori: Passion för Choklad | 7 kommentarerUnder helgen kommer vi få se årets konditor avgöras, kladdkakerace, årets pralin, årets bak & dessertmästare avgöras & massa andra roliga händelser.
Jag kommer vara på plats i Puss & Krams monter & presentera deras fina choklad hela helgen. Vi syns väl där?
Bilder från förra årets festival då jag var där, lockande va?











Devils cake
Publicerat: 2011-10-09 Kl: 19:45:50 | I kategori: Choklad | 9 kommentarer


En lyxig chokladkaka som är super enkel att slänga ihop & behöver absolut inte stå över natten för att bli sådär härligt kladdig. Men det är klart, den blir säkert ännu godare om man orkar vänta en dag ;). Jag serverade denna med vispad grädde som jag hade lite socker & äkta vaniljstång i. Succé säger jag bara!
250 g mörkchoklad av god kvalité
250 g smör
4 ägg
3 1/2 dl florsocker
2 dl vetemjöl
4 msk frukt eller juicepuré
Topping:
1/2 dl strösocker
1/2 dl grädde
100 g hackad mörk choklad av god kvalité
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret & häll över chokladen så den smälter. Vispa ihog ägg & florsocker luftigt för hand. Tillsätt chokladsmeten & rör ner mjölet. Tillsätt purén & häll därefter smeten i en form ca. 24 cm i diameter. Grädda kakan ca. 20 minuter, kakan ska inte vara helt genombakad.
Smält sockret i en kastrull & häll över grädden. Låt koka ihop till en kolasås någon minut. Häll kolan över chokladen & rör ihop till en slät kräm. Bred ut toppingen på den avsvalnade kakan & sikta över kakao ifall du vill.

Sju sorters kakor
Publicerat: 2011-10-08 Kl: 09:53:31 | I kategori: Saker & ting | 3 kommentarerDenna bok är tryckt 1988 & jag har norpade åt mig den från min mormor när hon gick bort. Min mormor bakade så mycket goda kakor. Det fanns alltid olika sorters kakor i en burk över kylskåpet hemma hos henne. Där gick man en del & snodde kakor ;). Har en del recept från henne också som jag ska försöka pröva mig på!


Red velvet cupcake
Publicerat: 2011-10-05 Kl: 20:47:40 | I kategori: Cupcakes | 3 kommentarer12 cupcakes
- 60 g rumsvarmt smör
- 150 g socker
- 1 ägg
- 10 g kakao
- 1 1/2 msk röd hushållsfärg
- 1/2 tsk vaniljessens
- 1 1/4 dl filmjölk
- 150 g mjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
Vispa samman smör & socker med elvisp tills smeten är lätt & fluffig. Tillsätt ägget & vispa jämnt. Blanda kakao, hushållsfärg & vaniljessens i en egen skål till en slät massa. Tillsätt blandningen i smörblandningen & vispa ihop allt. Häll långsamt i hälften av filmjölken medans du vispar på låg hastighet. Sikta i hälften av mjölet & vispa jämnt. Häll sedan i resten av filmjölken & vispa. Sen tar du i resten av mjölet & vispar. Vispa ner salt, bikarbonat & vitvinsvinäger & vispa allt i några minuter.
Skeda upp smeten i formar 2/3 & grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Prova med en provsticka, det ska inte fastna något på stickan. Låt svalna på galler.
Cream cheese glasyr:
- 300 g florsocker
- 50 g rumsvarmt smör
- 125 g naturell färskost
Spritsa eller bre på cupcaksen när dom har svalnat ordentligt.

Sveriges bageri & konditorimässa 2011
Publicerat: 2011-10-03 Kl: 09:46:44 | I kategori: Event | 5 kommentarer




Nya header-vad tycker ni?
Publicerat: 2011-10-01 Kl: 10:34:03 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarerNy header, vad tycker ni om den?
Och i vänstra spalten hittar ni en direktlänk till kurserna på Puss & Kram choklad.
Och så en direktlänk om ni vill följa mig i Bloglovin är ditsatt i vänstra spalten:)
