Citroncheesecake
Publicerat: 2013-08-16 Kl: 17:45:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer225 g digestivekex
125 g smör
200 g philadelphia
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl gräddfil
2,5 dl grädde
1 pkt citrongelé
Krossa kexen & blanda med smöret som du smält. Fördela kexblandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm. Ställ in i frysen ett tag så det stelnar. Tillred gelén, men med hälften av vattnet som står på förpackningen, låt detta stå & kallna (ej i kylskåp). Vispa ihop ost, florsocker, vaniljsocker & gräddfil i en skål. Vispa grädden i en annan skål. Rör ner geléblandningen i ostblandningen & blanda väl. Vänd sedan ner grädden. Häll allt över kexblandningen & ställ in i kylskåpet minst 3-4 timmar. Om du vill ha ett gelélager över så väntar du tills kakan stelnat, sedan gör du om samma procedur med gelén (hälften vatten & låter det svalna en del). Dekorera annars bara med färska bär.
Semifreddo strawberry cheesecake
Publicerat: 2013-08-08 Kl: 20:01:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerIgår köpte jag 3 askar med jordgubbar & eftersom att de inte håller sig fina så länge så gjorde jag en semifreddo av ena asken. Cream cheese, vanilj, digestivekex & söta små jordgubbar gjorde sitt!
Jag gjorde helt enkelt grundreceptet på denna & varvade smet, smulad digestive & jordgubbssås.
Jordgubbssås:
1 liter jordgubbar
1/2 dl vatten
1 dl socker
Låt koka på medelvärme ca. 30 min. Häll upp i en skål & ställ in i kylskåpet för att kallna.